HIRDETŐ
Sárgarépa leves
Egyszerű répaleves, amely gyerekek számára is alkalmas.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 EK vaj
- 2 EK Napraforgóolaj
- 1 közepes méretű hagyma
- 1 tk Hagymapor
- 1 tk Reszelt gyömbért bérelni
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 Nagyobb répák
- A citrom fele citromhéját
- 150 ml Konzervált szeletelt paradicsom
- 3 bögrék csirkehúsleves
- A citrom felének a leve
- 100 ml Kokusztejszín (vagy főzéshez szükséges tejszín)
- Maroknyi Friss petrezselyemlevél
- Só és őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Kezdjük azzal, hogy apróra vágott hagymát pirítunk vajban és olajban egy fazékban. 5 perc elteltével adjunk hozzá hagymaporot, reszelt gyömbért és aprított fokhagymát. Pörköljük 1 percig, majd adjunk hozzá szeletekre vágott répát és citromhéjat, keverjük 2 percig.
2. Lépés
Az elkészült levesalapot felöntjük szeletelt paradicsommal levével és csirkehúslevessel. Felforraljuk, csökkentjük a lángot és fedővel kb. 20 percig főzzük.
3. Lépés
Az elkészült levest simára keverjük egy merülőmixerrel. Végül belekeverjük a levesbe a fél citrom levét és a kókusztejszínt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A leves másnap is kitűnő. Jó étvágyat.