HIRDETŐ

Sárgarépa leves

Egyszerű répaleves, amely gyerekek számára is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 EK vaj Hozzáadott
  • 2 EK Napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 1 tk Hagymapor Hozzáadott
  • 1 tk Reszelt gyömbért bérelni Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Nagyobb répák Hozzáadott
  • A citrom fele citromhéját Hozzáadott
  • 150 ml Konzervált szeletelt paradicsom Hozzáadott
  • 3 bögrék csirkehúsleves Hozzáadott
  • A citrom felének a leve Hozzáadott
  • 100 ml Kokusztejszín (vagy főzéshez szükséges tejszín) Hozzáadott
  • Maroknyi Friss petrezselyemlevél Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy apróra vágott hagymát pirítunk vajban és olajban egy fazékban. 5 perc elteltével adjunk hozzá hagymaporot, reszelt gyömbért és aprított fokhagymát. Pörköljük 1 percig, majd adjunk hozzá szeletekre vágott répát és citromhéjat, keverjük 2 percig.

2. Lépés

Az elkészült levesalapot felöntjük szeletelt paradicsommal levével és csirkehúslevessel. Felforraljuk, csökkentjük a lángot és fedővel kb. 20 percig főzzük.

3. Lépés

Az elkészült levest simára keverjük egy merülőmixerrel. Végül belekeverjük a levesbe a fél citrom levét és a kókusztejszínt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A leves másnap is kitűnő. Jó étvágyat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új