HIRDETŐ

Forrás: arfo from Getty Images

Savanyított paprika

Ízletes olajban pácolt paprika receptje, amely a főételhez köretként is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 10 db piros paprika Hozzáadott
  • 6 lžic Ecet Hozzáadott
  • 4 lžic Sók Hozzáadott
  • 3 db Fokhagyma Hozzáadott
  • 300 ml Vizek Hozzáadott
  • 1 Kanálok Cukor Hozzáadott
  • Néhány borsszem és szegfűbors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A paprikát alaposan mossuk meg, szárítsuk meg, és távolítsuk el a szárát. Ezután tegye a paprikákat egy nagyobb üvegedénybe, amelyet ezután lezár.

2. Lépés

Egy kis lábasban keverje össze az ecetet, a sót, a cukrot és a vizet, majd forralja fel a keveréket. Amint forrni kezd, adjuk hozzá a fűszeres golyókat és az egész fokhagymát a paprikával együtt a fazékhoz.

3. Lépés

Ezután öntse a forró keveréket a paprikákra, és nyomkodja össze őket, hogy a paprikák alámerüljenek és bevonja őket a sós lével. Ez biztosítja, hogy a paprikák a sós pác után is bőségesen ízesüljenek, és szépen tartósuljanak.

4. Lépés

Zárja le az üveget, és hagyja hűvös helyen legalább 3 napig, hogy az ízek összeérjenek, és a paprika jól pácolódjon. Tapasztalatom szerint minél tovább hagyjuk állni, annál finomabb lesz.

5. Lépés

A savanyított paprikát főételekhez köretként vagy hideg ételek részeként használhatja. Hiszem, hogy mindenkinek ízleni fog, aki megkóstolja. Várom tapasztalatait és észrevételeit.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek