HIRDETŐ

Forrás: arfo from Getty Images

Savanyított paprika

Ízletes olajban pácolt paprika receptje, amely a főételhez köretként is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 10 db piros paprika Hozzáadott
  • 6 lžic Ecet Hozzáadott
  • 4 lžic Sók Hozzáadott
  • 3 db Fokhagyma Hozzáadott
  • 300 ml Vizek Hozzáadott
  • 1 Kanálok Cukor Hozzáadott
  • Néhány borsszem és szegfűbors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A paprikát alaposan mossuk meg, szárítsuk meg, és távolítsuk el a szárát. Ezután tegye a paprikákat egy nagyobb üvegedénybe, amelyet ezután lezár.

2. Lépés

Egy kis lábasban keverje össze az ecetet, a sót, a cukrot és a vizet, majd forralja fel a keveréket. Amint forrni kezd, adjuk hozzá a fűszeres golyókat és az egész fokhagymát a paprikával együtt a fazékhoz.

3. Lépés

Ezután öntse a forró keveréket a paprikákra, és nyomkodja össze őket, hogy a paprikák alámerüljenek és bevonja őket a sós lével. Ez biztosítja, hogy a paprikák a sós pác után is bőségesen ízesüljenek, és szépen tartósuljanak.

4. Lépés

Zárja le az üveget, és hagyja hűvös helyen legalább 3 napig, hogy az ízek összeérjenek, és a paprika jól pácolódjon. Tapasztalatom szerint minél tovább hagyjuk állni, annál finomabb lesz.

5. Lépés

A savanyított paprikát főételekhez köretként vagy hideg ételek részeként használhatja. Hiszem, hogy mindenkinek ízleni fog, aki megkóstolja. Várom tapasztalatait és észrevételeit.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új