Forrás: arfo from Getty Images
Savanyított paprika
Ízletes olajban pácolt paprika receptje, amely a főételhez köretként is alkalmas.
Hozzávalók
- 10 db piros paprika
- 6 lžic Ecet
- 4 lžic Sók
- 3 db Fokhagyma
- 300 ml Vizek
- 1 Kanálok Cukor
- Néhány borsszem és szegfűbors
Eljárás
A paprikát alaposan mossuk meg, szárítsuk meg, és távolítsuk el a szárát. Ezután tegye a paprikákat egy nagyobb üvegedénybe, amelyet ezután lezár.
Egy kis lábasban keverje össze az ecetet, a sót, a cukrot és a vizet, majd forralja fel a keveréket. Amint forrni kezd, adjuk hozzá a fűszeres golyókat és az egész fokhagymát a paprikával együtt a fazékhoz.
Ezután öntse a forró keveréket a paprikákra, és nyomkodja össze őket, hogy a paprikák alámerüljenek és bevonja őket a sós lével. Ez biztosítja, hogy a paprikák a sós pác után is bőségesen ízesüljenek, és szépen tartósuljanak.
Zárja le az üveget, és hagyja hűvös helyen legalább 3 napig, hogy az ízek összeérjenek, és a paprika jól pácolódjon. Tapasztalatom szerint minél tovább hagyjuk állni, annál finomabb lesz.
A savanyított paprikát főételekhez köretként vagy hideg ételek részeként használhatja. Hiszem, hogy mindenkinek ízleni fog, aki megkóstolja. Várom tapasztalatait és észrevételeit.