Forrás: Pixabay
Savanykás citromos tészta parmezánnal
Ez a citromos tészta egy frissítő, egyszerűen elkészíthető étel, mely a citrom savanykás ízével és a parmezán finom sajtos előjegyzettét kombinálja. A citrom feloldja a tészta sűrűségét és ad hozzá egy friss, vidám hangulatot, míg a parmezán krémes pompájával koronázza meg az ételt.
Hozzávalók
- 400 g spagetti tészta
- 2 nagy citrom reszelt héja és leve
- A citromos olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 120 g frissen reszelt parmezán sajt, plusz több a tálaláshoz
- Só és frissen őrölt fekete bors a ízlés szerint
- 2 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
Eljárás
Főzd a tésztát enyhén sós vízben al dente állagúra a csomagolás utasításai szerint.
Közben készítsd el a citromos olajat: melegítsd az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a reszelt citromhéjat. Főzd 1-2 percig, amíg illatos.
Adj hozzá a finomra vágott fokhagymát és főzd további 1 percig.
Keverd hozzá a citromlevet, sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről.
Szűrd le a tésztát, de őrizd meg egy bögre főzőlevet.
Dobd a tésztát a serpenyőbe a citromos olajjal, és add hozzá a parmezánsajtot és a tésztafőző vizet is egyszerre, gyorsan keverd össze, amíg krémes szósszá nem válik.
Adj hozzá több főzővizet, ha szükséges.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és extra parmezánsajttal.