HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Savanykás citromos tészta parmezánnal

Ez a citromos tészta egy frissítő, egyszerűen elkészíthető étel, mely a citrom savanykás ízével és a parmezán finom sajtos előjegyzettét kombinálja. A citrom feloldja a tészta sűrűségét és ad hozzá egy friss, vidám hangulatot, míg a parmezán krémes pompájával koronázza meg az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g spagetti tészta Hozzáadott
  • 2 nagy citrom reszelt héja és leve Hozzáadott
  • A citromos olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 120 g frissen reszelt parmezán sajt, plusz több a tálaláshoz Hozzáadott
  • Só és frissen őrölt fekete bors a ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál friss petrezselyem, aprítva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Főzd a tésztát enyhén sós vízben al dente állagúra a csomagolás utasításai szerint.

2. Lépés

Közben készítsd el a citromos olajat: melegítsd az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a reszelt citromhéjat. Főzd 1-2 percig, amíg illatos.

3. Lépés

Adj hozzá a finomra vágott fokhagymát és főzd további 1 percig.

4. Lépés

Keverd hozzá a citromlevet, sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről.

5. Lépés

Szűrd le a tésztát, de őrizd meg egy bögre főzőlevet.

6. Lépés

Dobd a tésztát a serpenyőbe a citromos olajjal, és add hozzá a parmezánsajtot és a tésztafőző vizet is egyszerre, gyorsan keverd össze, amíg krémes szósszá nem válik.

7. Lépés

Adj hozzá több főzővizet, ha szükséges.

8. Lépés

Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és extra parmezánsajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új