HIRDETŐ

Forrás: FB: Varíme srdcom - jeme očami ...

Savanyúságok

A savanyúság tökéletes módja annak, hogy a téli szezonban felhasználja a saját kertjében termesztett zöldségeket. A savanyúság remekül használható köretként, salátában, vagy csak úgy ízesítésképpen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 kg uborka Hozzáadott
  • 1 kg Sárgarépa Hozzáadott
  • 1 kg The Onion Hozzáadott
  • 1 kg Paprika Hozzáadott
  • 500 g káposzta Hozzáadott
  • Maréknyi dió (vagy mogyoró) Hozzáadott
  • 1 l Ecet Hozzáadott
  • 112 l Vizek Hozzáadott
  • 1 Kanálok Sók Hozzáadott
  • 1 Kanálok Cukor Hozzáadott
  • 2 Tea Teáskanál mustármag Hozzáadott
  • Egy marék borsszem Hozzáadott
  • Néhány gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Kezdje a zöldségek előkészítésével. Az uborkát, a sárgarépát, a hagymát, a paprikát és a káposztát vágjuk kisebb darabokra - én a körülbelül egy centimétereseket szeretem. A diót és a fokhagymát is vágjuk kisebb darabokra. Egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, és hagyjuk állni, ideális esetben egy éjszakán át, hogy az ízek összeérjenek.

2. Lépés

Ezután készítsük el a sós páclé alapját. Öntsön ecetet, vizet, sót, cukrot, mustármagot, borsot és babérlevelet egy nagy fazékba. Forraljuk fel a főzetet, és főzzük körülbelül tíz percig.

3. Lépés

Tegyük a zöldségkeverékünket az előzőleg alaposan megmosott és megszárított üvegekbe. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek egyenletesen eloszoljanak az egészben, és ne legyenek üres helyek az üvegekben. Adjuk hozzá az apróra vágott diót és a fokhagymát az üvegekhez.

4. Lépés

Öntse a forró páclét a zöldségekkel teli üvegekbe, és jól zárja le. Fordítsa az üvegeket fejjel lefelé, és hagyja állni körülbelül 15 percig. Ezután fordítsa vissza az üvegeket, hagyja kihűlni és pácolódni. Jó ötlet, ha sötét, hűvös helyen tároljuk őket, és legalább 2 hétig hagyjuk pácolódni, mielőtt felbontjuk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új