Forrás: Pixabay : RitaE
Schupfnudeln savanyú káposztával Házi főzés
A Schupfnudeln savanyú káposztával igazi jóízű étel, és mindig a nagymamám hagyományos német konyha kiadós ételeire emlékeztet. A kiadós Schupfnudeln és a savanyú káposzta savanykás íze kombinációja mennyei készítményt eredményez. Annyiszor főztem már ezt a receptet, hogy tényleg rengeteg trükköt és tippet tudok megosztani, és remélem, önök is annyira szeretni fogják, mint mi a családunkban.
Hozzávalók
- 500 g Schupfnudeln (frissen vagy előfőzve)
- 500 g savanyú káposzta
- 200 g Szalonnakockák
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 Teáskanál Kömény
- 2 Tablespoon Zsír (vagy olaj)
Eljárás
A Schupfnudeln savanyú káposztával recepthez először hámozza meg és kockázza fel a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Egy kis tipp tőlem: Ha a hagymát aprítás előtt hideg vízbe áztatod, kevésbé fog könnyezni a szemed.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a zsírt, és süssük ropogósra a szalonnakockákat. Tapasztalatból tudom, hogy egy jó öntöttvas serpenyő itt sokat számít.
Most adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és hagyjuk, hogy kissé megbarnuljanak. Ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg, különben az étel kesernyés ízt kap.
Adjuk hozzá a savanyú káposztát és a köménymagot, és keverjük jól össze az egészet. Hagyományosan a savanyú káposztát nem öblítik le, hogy teljes ízét átvegye, de ha kicsit enyhébben szeretjük, egy szitán átöblíthetjük.
Végül hajtsa a Schupfnudelnt a Schupfnudeln savanyú káposztával tálba, és süsse enyhén barnára. Végül sóval és borssal ízesítjük.