HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : RitaE

Schupfnudeln savanyú káposztával Házi főzés

A Schupfnudeln savanyú káposztával igazi jóízű étel, és mindig a nagymamám hagyományos német konyha kiadós ételeire emlékeztet. A kiadós Schupfnudeln és a savanyú káposzta savanykás íze kombinációja mennyei készítményt eredményez. Annyiszor főztem már ezt a receptet, hogy tényleg rengeteg trükköt és tippet tudok megosztani, és remélem, önök is annyira szeretni fogják, mint mi a családunkban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Schupfnudeln (frissen vagy előfőzve) Hozzáadott
  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 200 g Szalonnakockák Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kömény Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Zsír (vagy olaj) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A Schupfnudeln savanyú káposztával recepthez először hámozza meg és kockázza fel a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Egy kis tipp tőlem: Ha a hagymát aprítás előtt hideg vízbe áztatod, kevésbé fog könnyezni a szemed.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a zsírt, és süssük ropogósra a szalonnakockákat. Tapasztalatból tudom, hogy egy jó öntöttvas serpenyő itt sokat számít.

3. Lépés

Most adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és hagyjuk, hogy kissé megbarnuljanak. Ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg, különben az étel kesernyés ízt kap.

4. Lépés

Adjuk hozzá a savanyú káposztát és a köménymagot, és keverjük jól össze az egészet. Hagyományosan a savanyú káposztát nem öblítik le, hogy teljes ízét átvegye, de ha kicsit enyhébben szeretjük, egy szitán átöblíthetjük.

5. Lépés

Végül hajtsa a Schupfnudelnt a Schupfnudeln savanyú káposztával tálba, és süsse enyhén barnára. Végül sóval és borssal ízesítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új