HIRDETŐ

Forrás: hanbr from Getty Images

Sertés bélszín borsos mártással

Ez az étel a cseh konyha klasszikusa, amely soha nem fárad el, és mindig ízlik. Az elkészítése kicsit igényesebb, de az eredmény megéri. A borsmártás megfelelő ízt ad a húsnak, és a bélszín ennek köszönhetően gyönyörűen szaftos lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 db Sertés szűzpecsenye Hozzáadott
  • 2 Kanálok Vaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt bors Hozzáadott
  • 1 Kanálok liszt Hozzáadott
  • 12 l Marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 Kanál Sima mustár Hozzáadott
  • 150 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Kanál Zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 Kanálok brandy Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdje a szűzpecsenyék megtisztításával, sózásával és mindkét oldaluk borsozásával. Ne feledje, hogy a só és a bors a hús ízének kulcsa, ezért ne spóroljon vele.

2. Lépés

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsa meg a húst mindkét oldalán.

3. Lépés

Amikor a hús szépen megpirult, vegye ki a serpenyőből, és tegye félre. Adjuk hozzá a lisztet ahhoz a serpenyőhöz, amelyben a húst megpirítottuk, és keverjük össze, hogy könnyű rouxot kapjunk.

4. Lépés

Ezután fokozatosan öntse hozzá a húslevest, és keverje meg, hogy a mártás ne alvadjon meg. Ne felejtsen el hozzáadni egy kis sima mustárt a csípős íz kedvéért.

5. Lépés

Ezután keverje bele a főzőtejszínt, a zöldpaprikát és a brandyt. A mártást ízlés szerint sóval és borssal is ízesíthetjük.

6. Lépés

Tegye vissza a húst a mártásba, és hagyja párolódni kis lángon 10-15 percig, hogy a hús magába szívja a mártás ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új