Forrás: hanbr from Getty Images
Sertés bélszín borsos mártással
Ez az étel a cseh konyha klasszikusa, amely soha nem fárad el, és mindig ízlik. Az elkészítése kicsit igényesebb, de az eredmény megéri. A borsmártás megfelelő ízt ad a húsnak, és a bélszín ennek köszönhetően gyönyörűen szaftos lesz.
Hozzávalók
- 4 db Sertés szűzpecsenye
- 2 Kanálok Vaj
- só
- őrölt bors
- 1 Kanálok liszt
- 1⁄2 l Marhahúsleves
- 1 Kanál Sima mustár
- 150 ml Főzőtejszín
- 1 Kanál Zöldpaprika
- 2 Kanálok brandy
Eljárás
Kezdje a szűzpecsenyék megtisztításával, sózásával és mindkét oldaluk borsozásával. Ne feledje, hogy a só és a bors a hús ízének kulcsa, ezért ne spóroljon vele.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsa meg a húst mindkét oldalán.
Amikor a hús szépen megpirult, vegye ki a serpenyőből, és tegye félre. Adjuk hozzá a lisztet ahhoz a serpenyőhöz, amelyben a húst megpirítottuk, és keverjük össze, hogy könnyű rouxot kapjunk.
Ezután fokozatosan öntse hozzá a húslevest, és keverje meg, hogy a mártás ne alvadjon meg. Ne felejtsen el hozzáadni egy kis sima mustárt a csípős íz kedvéért.
Ezután keverje bele a főzőtejszínt, a zöldpaprikát és a brandyt. A mártást ízlés szerint sóval és borssal is ízesíthetjük.
Tegye vissza a húst a mártásba, és hagyja párolódni kis lángon 10-15 percig, hogy a hús magába szívja a mártás ízét.