HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Sertéscomb gulyás
Egy klasszikus sertéscombgulyás receptje, amelyet még egy kezdő is el tud készíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 750 g Csont nélküli sertéscomb
- 3 ks hagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 ks piros paprika
- 1 ks zöldpaprika
- 50 ml Olajok
- 1 teáskanál Sók
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1⁄2 teáskanál őrölt koriander
- 1 evőkanál Majorana
- 500 ml Húsleves
- 1 evőkanál liszt
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A sertéscombot apró darabokra vágjuk, és az olajban fokozatosan megpirítjuk.
2. Lépés
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk aranybarnára.
3. Lépés
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a paprikakarikákat, majd pároljuk együtt még 5 percig.
4. Lépés
Fűszerezzük a húst borssal, szórjuk meg liszttel, és jól keverjük össze.
5. Lépés
Ezután öntse rá a húslevest, és főzze alacsony lángon körülbelül 2 órán át.