HIRDETŐ
Forrás: arfo from Getty Images
Sertéshús gombán
A tökéletes sertéshús receptje gombával és mártással.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Sertéshús
- 250 g Gomba
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 EK liszt
- 500 ml Marhahúsleves
- só
- kömény
- Fekete bors
- 1 EK Növényi olaj
- cukor
- ecet
HIRDETŐ
Eljárás
75 perc.
1. Lépés
A húst kockákra vágjuk, és megsózzuk. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a gombát.
2. Lépés
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
3. Lépés
Amikor a hagyma aranybarnára sül, hozzáadjuk a húst, és barnára pirítjuk.
4. Lépés
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, a köményt, egy kis borsot, és öntsük fel az egészet a húslevessel.
5. Lépés
Hagyja a húst körülbelül egy órán át párolódni. Ezután adjuk hozzá a vízben feloldott lisztet, keverjük meg, és hagyjuk még egy ideig párolódni.
6. Lépés
Végül ízlés szerint sóval, cukorral és ecettel ízesítjük.