Forrás: papin from Getty Images
Sertéshús paprikán
Ízletes és viszonylag gyorsan elkészíthető sertéshús paprikán, amely az egész család számára ízletes.
Hozzávalók
- 600 g Sertéshús
- 1 darab nagy hagyma
- 1 darab Nagy bors
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 EK darált édes paprika
- 2 EK Olajok
- Só, őrölt fekete bors
- Egy kis víz vagy húsleves
Eljárás
A húst kisebb kockákra vágjuk, és megszórjuk sóval és borssal. Ezt rögtön az elején tegye meg, hogy a húsnak legyen ideje minden ízt magába szívni.
A hagymát felkockázzuk, és egy serpenyőben kevés olajon aranyszínűre pirítjuk. Ez a lépés fontos, hogy az étel teljes íze érvényesüljön.
Adja hozzá a húst, és mindkét oldalát pirítsa meg.
Adja hozzá az apróra vágott paprikát és az őrölt borsot, keverje össze a serpenyőben lévő többi hozzávalóval. Jó, ha a paprikával együtt hagyjuk egy kicsit párolódni a húst.
Fedjük le egy kevés vízzel vagy húslevessel, és fedő alatt pároljuk körülbelül 40 percig. Ha van otthon lassú tűzhelye, használhatja azt is.
Amíg a hús párolódik, rendszeresen ellenőrizze a folyadékszintet az edényben, és szükség esetén adjon hozzá még vizet vagy alaplevet.