HIRDETŐ
Forrás: vikif from Getty Images
Sertéshús paradicsomszószban
Egy nagyszerű sertéshús receptje paradicsomszószban, amelyet hetente legalább egyszer főzök.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 700 g Sertéshús
- 2 db Nagy hagymák
- 3 gerezd Fokhagyma
- 400 g Paradicsompüré
- 2 TK Sók
- 1 TK őrölt paprika
- 1⁄2 TK őrölt fekete bors
- 1⁄2 liter Vizek
- 4 kanalak Olívaolaj
- 2 kanalak Húsleves
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A húst először is apró darabokra vágom. Ezután olívaolajban addig sütöm őket, amíg szép aranyszínűvé nem válnak.
2. Lépés
Ezután hozzáadom az apróra vágott hagymát és a vékonyra szeletelt uborkát.
3. Lépés
Most hozzáadom a paradicsompürét, sót, paprikát és borsot. Mindent összekeverek, és hozzáadom a víz és a húsleves felét. Mindezt kis lángon főzöm kb. egy órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha túl sűrű a szósz, akkor még egy kis vizet adok hozzá.