HIRDETŐ

Forrás: arfo from Getty Images

Sertéskaraj szilvával

Sertéskaraj szilvával, az egyik kedvenc ételem vasárnapi ebédre. Számtalanszor elkészítettem már, és minden alkalommal csodálatosan szaftos és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéskaraj Hozzáadott
  • 20 pcs Aszalt szilva Hozzáadott
  • 4 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Szárított paprika Hozzáadott
  • Fűszernövények (rozmaring, kakukkfű) Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
  • 1 üveg Húsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A karajt megmossuk, szárazra törölgetjük, és hosszában bevágjuk, hogy szilvás zsebet kapjunk. Ennél a lépésnél nagyon fontos, hogy ne vágjuk végig a húst.

2. Lépés

Töltse az aszalt szilvát a karaj bevágásába. Ne aggódjon, ha úgy gondolja, hogy túl sok van belőle - ez adja a hús egyedi ízét és szaftosságát.

3. Lépés

Dörzsölje be a húst minden oldalról fűszernövényekkel, paprikával, reszelt fokhagymával, sóval és borssal. Hagyjuk állni 30 percig, hogy a fűszerek jól felszívódjanak.

4. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a sertéshúst minden oldalról aranyszínűre. Ne feledje, hogy a hús ízének és szaftosságának szempontjából fontos a megfelelő sütés.

5. Lépés

A megsült sertéshúst tegyük át egy lábasba, adjuk hozzá a húslevest, és fedő alatt, alacsony lángon pároljuk kb. 1,5 órán át.

6. Lépés

Ezután a sertéshúsnak készen kell lennie. Hagyja a fazékban 10 percig, és ne felejtse el kikapcsolni a tűzhelyet.

7. Lépés

Most már tálalhatja az ízletes és szaftos sertéskarajt szilvával. Nagyszerű íze van hajdinaliszttel vagy burgonyával és salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek