HIRDETŐ

Forrás: arfo from Getty Images

Sertéskaraj szilvával

Sertéskaraj szilvával, az egyik kedvenc ételem vasárnapi ebédre. Számtalanszor elkészítettem már, és minden alkalommal csodálatosan szaftos és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéskaraj Hozzáadott
  • 20 pcs Aszalt szilva Hozzáadott
  • 4 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Szárított paprika Hozzáadott
  • Fűszernövények (rozmaring, kakukkfű) Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
  • 1 üveg Húsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A karajt megmossuk, szárazra törölgetjük, és hosszában bevágjuk, hogy szilvás zsebet kapjunk. Ennél a lépésnél nagyon fontos, hogy ne vágjuk végig a húst.

2. Lépés

Töltse az aszalt szilvát a karaj bevágásába. Ne aggódjon, ha úgy gondolja, hogy túl sok van belőle - ez adja a hús egyedi ízét és szaftosságát.

3. Lépés

Dörzsölje be a húst minden oldalról fűszernövényekkel, paprikával, reszelt fokhagymával, sóval és borssal. Hagyjuk állni 30 percig, hogy a fűszerek jól felszívódjanak.

4. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a sertéshúst minden oldalról aranyszínűre. Ne feledje, hogy a hús ízének és szaftosságának szempontjából fontos a megfelelő sütés.

5. Lépés

A megsült sertéshúst tegyük át egy lábasba, adjuk hozzá a húslevest, és fedő alatt, alacsony lángon pároljuk kb. 1,5 órán át.

6. Lépés

Ezután a sertéshúsnak készen kell lennie. Hagyja a fazékban 10 percig, és ne felejtse el kikapcsolni a tűzhelyet.

7. Lépés

Most már tálalhatja az ízletes és szaftos sertéskarajt szilvával. Nagyszerű íze van hajdinaliszttel vagy burgonyával és salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új