Forrás: arfo from Getty Images
Sertéskaraj szilvával
Sertéskaraj szilvával, az egyik kedvenc ételem vasárnapi ebédre. Számtalanszor elkészítettem már, és minden alkalommal csodálatosan szaftos és ízletes.
Hozzávalók
- 1 kg sertéskaraj
- 20 pcs Aszalt szilva
- 4 fogak Fokhagyma
- só, bors
- Szárított paprika
- Fűszernövények (rozmaring, kakukkfű)
- Sütőolaj
- 1 üveg Húsleves
Eljárás
A karajt megmossuk, szárazra törölgetjük, és hosszában bevágjuk, hogy szilvás zsebet kapjunk. Ennél a lépésnél nagyon fontos, hogy ne vágjuk végig a húst.
Töltse az aszalt szilvát a karaj bevágásába. Ne aggódjon, ha úgy gondolja, hogy túl sok van belőle - ez adja a hús egyedi ízét és szaftosságát.
Dörzsölje be a húst minden oldalról fűszernövényekkel, paprikával, reszelt fokhagymával, sóval és borssal. Hagyjuk állni 30 percig, hogy a fűszerek jól felszívódjanak.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a sertéshúst minden oldalról aranyszínűre. Ne feledje, hogy a hús ízének és szaftosságának szempontjából fontos a megfelelő sütés.
A megsült sertéshúst tegyük át egy lábasba, adjuk hozzá a húslevest, és fedő alatt, alacsony lángon pároljuk kb. 1,5 órán át.
Ezután a sertéshúsnak készen kell lennie. Hagyja a fazékban 10 percig, és ne felejtse el kikapcsolni a tűzhelyet.
Most már tálalhatja az ízletes és szaftos sertéskarajt szilvával. Nagyszerű íze van hajdinaliszttel vagy burgonyával és salátával.