HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: photogrammer7

Sertésmáj pörkölt

Ez a hagyományos magyar étel mindig is a háziasszonyok kedvence volt. Az íze természetes, és a máj lédús és ízletes. Egyszerűen elkészíthető és csak néhány alapvető hozzávalóra van szükség. Tálalható burgonyával, rizzsel vagy kölessel, a családi ebédek nélkülözhetetlen része.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésmáj Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk édesnemes paprika Hozzáadott
  • 12 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

1. lépés: A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg az olajban.

2. Lépés

2. lépés: A májat mossuk meg, vágjuk kockára, majd adjuk hozzá a hagymához.

3. Lépés

3. lépés: Adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és a paprikát, majd keverjük össze.

4. Lépés

4. lépés: Főzzük fedő alatt, keverjük gyakran, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

5. lépés: Ha a máj megpuhult, távolítsuk el a fedőt, és sűrítsük be a szószt.

6. Lépés

6. lépés: Tálaljuk burgonyával, rizzsel vagy kölessel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új