HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: photogrammer7

Sertésmáj pörkölt

Ez a hagyományos magyar étel mindig is a háziasszonyok kedvence volt. Az íze természetes, és a máj lédús és ízletes. Egyszerűen elkészíthető és csak néhány alapvető hozzávalóra van szükség. Tálalható burgonyával, rizzsel vagy kölessel, a családi ebédek nélkülözhetetlen része.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésmáj Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk édesnemes paprika Hozzáadott
  • 12 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

1. lépés: A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg az olajban.

2. Lépés

2. lépés: A májat mossuk meg, vágjuk kockára, majd adjuk hozzá a hagymához.

3. Lépés

3. lépés: Adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és a paprikát, majd keverjük össze.

4. Lépés

4. lépés: Főzzük fedő alatt, keverjük gyakran, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

5. lépés: Ha a máj megpuhult, távolítsuk el a fedőt, és sűrítsük be a szószt.

6. Lépés

6. lépés: Tálaljuk burgonyával, rizzsel vagy kölessel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek