:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/WXeDvBtwAxYn47zr9KBA/f41a488d5a437f524e2c3b5d133a23.jpeg)
Forrás: FB: Varenie je radosť
Sertéssaslik
A finom, zamatos sertéssaslikok ellenállhatatlanok, minden grillrajongó beleszeret. Ez a sertéssaslik recept egyszerű és nem igényes.
Hozzávalók
Pácolás
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 kanalak Szójaszósz
- 2 kanalak olívaolaj
- 1 kanál őrölt fekete bors
- 1 kanál tengeri só
Fűszerek
- 800 g sertéshús
- 2 db Paprika
- 2 db The Onion
Eljárás
Először készítsük el a páclét. Egy tálba adjuk a préselt fokhagymát, szójaszószt, olívaolajat, őrölt fekete borsot és sót. Mindent alaposan keverjünk össze.
Daraboljuk fel a disznóhúst és tegyük be a páclébe. Hagyjuk a húsban legalább 30 percig állni, de ideális esetben egész éjjel.
Elkészítjük a zöldségeket. A paprikát és a hagymát darabokra vágjuk, amelyek nagyjából ugyanakkora méretűek, mint a húsdarabok.
A húst váltakozva húzzuk fel a nyársra paprikával és hagymával.
A shish kebabokat közepesen forró grillen sütjük, minden oldalról körülbelül 5-7 percig, amíg a hús nem sült meg az ízlésünknek megfelelően.