Sertésszelet gombával és káposztával
Vlado Müller színész receptje. Sokszor elkészítettem már, nálunk nagy kedvenc. Egy kis borral kísérve, mennyei étek.
Hozzávalók
- 300 g sertéscomb
- 300 g sertéssült
- 100 g A mandulák nem kötelezőek
- 50 g Champignon
- 1⁄2 darab Fejeskáposzta
- 1 Nagy pórus
- 1 EK majonéz
- Szójaszósz
- só
- olaj
- A csípős paprika nem szükséges
Eljárás
A sertéshúst darabokra vágjuk és megsózzuk. Tegyük egy üvegedénybe, adjunk hozzá olajat, szójaszószt, majonézt és alaposan keverjük össze. Hagyhassuk állni néhány órán át, de nem szükséges. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis olajat, ha forró, adjuk hozzá a húst. Pirítsuk körülbelül 2-5 percig, amíg nem fehéredik meg.
Hozzáadjuk a felvágott májat, a húst az oldalakhoz, a májat a középre.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát metéltre vágva, a póréhagymát karikára vágva és a csiperkegombát frissen vagy sterilizálva.
Várunk, amíg minden megpuhul, ízesítjük szójaszósszal, sózzuk. Ha csípős szeretnénk, adjunk hozzá chilli paprikát, ha mandulás, azt külön pirítsuk meg a serpenyőben és adjuk hozzá a sotéhoz. Rizzsel tálaljuk, ajánlott ital hozzá a fehérbor.