Forrás: fotek for Getty Images
Sertésszűz leveles tésztában
Egy tökéletes étel egy elegáns vacsorára: zsenge sertésszűz ropogós leveles tésztába csomagolva.
Hozzávalók
Sertésszűz
- 800 Gram sertés szűzpecsenye
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Leveles tészta
- 1 Csomag leveles tészta
- 1 habverővel tojás
Mártás
- 200 Gram csiperkegomba
- 1 Hagyma Kockázik
- 200 Milliliter fehérbor
- 200 Milliliter tejszín
Eljárás
1. lépés: Fűszerezzük meg és süssük meg a sertésfilét
2. lépés: Terítsük ki a leveles tésztát sütőpapíron, és csomagoljuk be a sertésfilét
3. lépés: Verjük fel a tojást és kenjük meg vele a leveles tésztát
4. lépés: A becsomagolt sertésfilet sütése a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig
5. lépés: Amíg a sertésfilé a sütőben van, készítsd el a mártást.
6. lépés: Pirítsuk meg a gombákat és hagymákat egy serpenyőben, öntsük le fehérborral, majd öntsünk rá tejszínt
7. lépés: Hagyjuk lecsökkenni a mártást és ízesítsük sóval, borssal
8. lépés: Vegyük ki a sertésfilét a sütőből, hagyjuk pihenni néhány percig, majd vágjuk szeletekre. Szolgáljuk fel a szósszal.