Snickers roláda
Ha szereted a karamellt, ez a roláda egészen biztosan neked szól.
Hozzávalók
Szöveg
- 5 tojás
- 150 g cukor
- 120 g sima liszt speciális
- 20 g kakaó
Sós karamell
- 80 g szobahőmérsékletű vaj
- 200 g cukor
- 140 ml Tejszínhab
- só
Krém
- Egy kis Szöveg
- Mogyoró
- 400 ml Tej
- 1 Extra karamell puding
- ízlés szerint cukor
- 50 g Tejszínhab
- 80 g tejföl
Lelkesedés
- 100 g tejszínhab
- 80 g csokoládé
- Mogyoró
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A tojásokat a cukorral a legmagasabb sebességgel verjük kb. 10 percig. A tojáskeverékhez szitáljuk a lisztet és a kakaót, és fakanállal óvatosan keverjük össze. Az elegyet egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben (38 x 30 cm), amit sütőpapírral borítunk, és kb. 7-10 percig sütjük a sütőtől függően. Ha kész, takjuk le a tengeri alga tetejét egy másik sütőpapírral, tekerjük fel és hagyjuk kihűlni.
Sós karamell: A cukrot közepes lángon kevergetjük, amíg folyékony karamellé olvad. Ezután hozzáadjuk a vajat és teljesen elolvasszuk. Szójaszínhabot öntünk hozzá és közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a sót, összekeverjük és befőttesüvegben tároljuk, ahol hosszú ideig eláll.
A karamellkrémet hagyományos pudingként készítjük el a recept alapján. Főzés után élelmiszer-fóliát helyezünk a krém tetejére és hagyjuk kissé hűlni. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, a tejszínhabot és szükség szerint cukrot az ízlésünknek megfelelően.
A kihűlt roládot megkenjük egy kevés Amarettóval, sóskaramellel, megszórjuk mogyoróval, és eloszlatjuk a karamellkrémet. Feltekerjük a roládot.
A ganache-t úgy készítjük, hogy a tejszínt felmelegítjük forráspontig, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. A ganache-t ráöntjük a roládra és megszórjuk aprított mogyoróval.