HIRDETŐ

Snickers roláda

Ha szereted a karamellt, ez a roláda egészen biztosan neked szól.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Szöveg

  • 5 tojás Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 120 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 20 g kakaó Hozzáadott

Sós karamell

  • 80 g szobahőmérsékletű vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 140 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • Hozzáadott

Krém

  • Egy kis Szöveg Hozzáadott
  • Mogyoró Hozzáadott
  • 400 ml Tej Hozzáadott
  • 1 Extra karamell puding Hozzáadott
  • ízlés szerint cukor Hozzáadott
  • 50 g Tejszínhab Hozzáadott
  • 80 g tejföl Hozzáadott

Lelkesedés

  • 100 g tejszínhab Hozzáadott
  • 80 g csokoládé Hozzáadott
  • Mogyoró Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A tojásokat a cukorral a legmagasabb sebességgel verjük kb. 10 percig. A tojáskeverékhez szitáljuk a lisztet és a kakaót, és fakanállal óvatosan keverjük össze. Az elegyet egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben (38 x 30 cm), amit sütőpapírral borítunk, és kb. 7-10 percig sütjük a sütőtől függően. Ha kész, takjuk le a tengeri alga tetejét egy másik sütőpapírral, tekerjük fel és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Sós karamell: A cukrot közepes lángon kevergetjük, amíg folyékony karamellé olvad. Ezután hozzáadjuk a vajat és teljesen elolvasszuk. Szójaszínhabot öntünk hozzá és közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a sót, összekeverjük és befőttesüvegben tároljuk, ahol hosszú ideig eláll.

3. Lépés

A karamellkrémet hagyományos pudingként készítjük el a recept alapján. Főzés után élelmiszer-fóliát helyezünk a krém tetejére és hagyjuk kissé hűlni. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, a tejszínhabot és szükség szerint cukrot az ízlésünknek megfelelően.

4. Lépés

A kihűlt roládot megkenjük egy kevés Amarettóval, sóskaramellel, megszórjuk mogyoróval, és eloszlatjuk a karamellkrémet. Feltekerjük a roládot.

5. Lépés

A ganache-t úgy készítjük, hogy a tejszínt felmelegítjük forráspontig, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. A ganache-t ráöntjük a roládra és megszórjuk aprított mogyoróval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új