HIRDETŐ

Forrás: freepik

Sólet

A sólet ízletes és tartalmas, remek választás egy hideg téli napon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg sóletbab Hozzáadott
  • 2 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 30 dkg füstölt tarja Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 kis csokor petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Áztassa be a babot előző este, hogy megpuhuljon. Igyekszem mindig friss, jó minőségű babot vásárolni, ez fontos a végeredmény szempontjából.

2. Lépés

A hagymát kockázzuk fel, a fokhagymát préseljük össze. A szép, egész hagymafejeket választom, mert ezek általában ízletesebbek.

3. Lépés

A tarját vágjuk nagyobb kockákra. Fontos, hogy füstölt tarját használjunk, mert ez adja meg az étel jellegzetes ízét.

4. Lépés

A fazékban hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Fontos, hogy ne égjen oda, mert keserű lesz tőle az étel.

5. Lépés

Liszttel hintjük meg, majd adjuk hozzá a pirospaprikát, sót, borsot és a köményt. Lágyan kevergessük, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek, és az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Adjuk hozzá a babot és a tarjakockákat, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk rotyogni 2 órán át. Ne takarjuk le teljesen a fazekat, mert könnyebben megfő a bab, ha a gőz tud távozni.

7. Lépés

Mielőtt kész lenne, szórjuk meg petrezselyemmel. Az étel főzés közben veszti el a zöld színét, ezért a petrezselymet csak a végén szórjuk bele.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új