HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pastel100

Somlói szelet

A Somlói szeletek az ország minden süteményboltjának és cukrászdájának üvegvitrinjében ott díszelegnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • kakaópor a tetejére Hozzáadott
  • Kandírozott gyümölcs a díszítéshez Hozzáadott
  • csokoládé öntet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Az előmelegítés fontos lépés, mert a tészta így egyenletesen fog sülni.

2. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. Ez a lépés csodálatosan könnyű, ha azzal a tényel élünk, hogy a tojássárgáját könnyen el lehet különíteni a fehéjétől, ha a tojást frissen eltörjük.

3. Lépés

Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. Belekeverjük a sütőport is. Érdemes a tojássárgáját először a cukorral habosra keverni, majd fokozatosan hozzáadni a lisztet, hogy a tésztánk ne legyen csomós.

4. Lépés

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a tésztához. Azért fontos óvatosan hozzáadni, hogy a fehérjéből felvert habot ne törjük össze, így a süteményünk levegősebb lesz.

5. Lépés

Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük kb. 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.

6. Lépés

Közben készítsük el a tejes öntetet. A tejet forraljuk fel a cukorral, majd öntsük a kész tésztára. Figyeljünk arra, hogy a tejes öntetet a még forró tészta fogja beszívni, így lesz igazán ízletes.

7. Lépés

Mikor a tészta magába szívta az öntetet, szórjuk meg a kakaóporral, majd a díszítéshez használt kandírozott gyümölcsökkel. Tipp: a kandírozott gyümölcsök helyett friss gyümölcsökkel, például eperrel, cseresznyével is díszíthetjük a süteményt, amelyek savanykás íze kiválóan ellensúlyozza a édes sütemény ízét.

8. Lépés

Végül locsoljunk rá csokoládé öntetet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új