HIRDETŐ

Forrás: FB: Olcsó de kiadós Receptek

Sonkás alagút

A sonkás alagút egy ízletes, laktató étel, amely családi összejöveteleken, vagy akár hétköznapi vacsorákon is nagy sikert arathat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g főtt sonka Hozzáadott
  • 1 kg franciasaláta alap Hozzáadott
  • 3 ks csemegeuborka Hozzáadott
  • 10 ks főtt tojás Hozzáadott
  • 450 g majonéz Hozzáadott
  • 450 g tejföl Hozzáadott
  • 1 ek Mustár Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál porcukor Hozzáadott
  • 12 ks leveskocka Hozzáadott
  • 150 ml víz Hozzáadott
  • 25 g Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.

2. Lépés

Főzzük meg a francia salátaalapot, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel az uborkát, és adjuk hozzá.

3. Lépés

Forraljon fel 150 ml vizet a húsleveskocka felével és a zselatinnal. Hagyja kihűlni szobahőmérsékletűre.

4. Lépés

Keverje össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot és adja hozzá a zselatint.

5. Lépés

Béleljünk ki két őzgerincformát fóliával, tegyünk bele sonkaszeleteket, és töltsük meg körülbelül félig a franciasalátával.

6. Lépés

Ezután adjon hozzá 5 tojást. Töltse meg a formát a maradék salátával, és fedje be a sonkával.

7. Lépés

Másnap szeletelje fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új