HIRDETŐ
Forrás: FB: Olcsó de kiadós Receptek
Sonkás alagút
A sonkás alagút egy ízletes, laktató étel, amely családi összejöveteleken, vagy akár hétköznapi vacsorákon is nagy sikert arathat.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 g főtt sonka
- 1 kg franciasaláta alap
- 3 ks csemegeuborka
- 10 ks főtt tojás
- 450 g majonéz
- 450 g tejföl
- 1 ek Mustár
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál porcukor
- 1⁄2 ks leveskocka
- 150 ml víz
- 25 g Zselatin
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.
2. Lépés
Főzzük meg a francia salátaalapot, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel az uborkát, és adjuk hozzá.
3. Lépés
Forraljon fel 150 ml vizet a húsleveskocka felével és a zselatinnal. Hagyja kihűlni szobahőmérsékletűre.
4. Lépés
Keverje össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot és adja hozzá a zselatint.
5. Lépés
Béleljünk ki két őzgerincformát fóliával, tegyünk bele sonkaszeleteket, és töltsük meg körülbelül félig a franciasalátával.
6. Lépés
Ezután adjon hozzá 5 tojást. Töltse meg a formát a maradék salátával, és fedje be a sonkával.
7. Lépés
Másnap szeletelje fel.