HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rUSKO1jrZ0nRW9kutKOp/bdafd86267505efe5eb5a7c405ea54.jpeg)
Sós fánkok joghurttal és fetával
Tipp, hogyan lepjük meg a vendégeinket
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 100 g feta sajt
- 2 db Tojások
- 100 ml olaj
- 200 ml fehér joghurt
- 200 g sima liszt speciális
- 1 db sütőpor
- Só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A tojást villával összetörjük egy tálban. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, az olajat és alaposan összekeverjük.
2. Lépés
Végül hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, és alaposan összekeverjük, hogy ne legyenek csomók. Ízlés szerint még sózhatjuk.
3. Lépés
Elkészítjük a szilikon fánkformánkat. Majdnem a széléig töltjük kanállal, majd 170 C fokon 20 percig sütjük. Természetesen a forma méretétől és a sütőtől függően változik. Hogy a tészta ne ragadjon, permetezhetjük olajjal. Fánkforma helyett muffinformát is használhatunk :)
4. Lépés
Parmezánnal megszórva szolgáljuk fel, hozzáadjuk az olívabogyót, a parmai sonkát vagy bármit, amit találunk.