Forrás: olenayeromenkophotos from Getty Images
Spanyol krumpli tortilla
A spanyol krumpli tortilla a dél-spanyol hagyományos étel. Ez egyszerű, de tápláló étele, amely főételként vagy snackként is tálalható.
Hozzávalók
- 500 g Burgonya
- 1 darab nagy hagyma
- 6 darab Nagy tojások
- 150 ml olívaolaj
- 1 Csipet só
Eljárás
Vágja vékony szeletekre a krumplit és a hagymát, majd sózza meg.
Melegítse fel az olajat egy serpenyőben, majd adjon hozzá krumplit és hagymát. Főzze közepes lángon körülbelül 20 percig.
A burgonyát és a hagymát lassan vegye ki, és hagyja az olajat leülepedni.
Alaposan verje fel a tojást, és adjon hozzá egy kis sót. Ezután adj hozzá már főtt krumplit és hagymát.
Tegye a keveréket a serpenyőbe és főzze közepes lángon. Amikor a szélek elkezdődnek lehámozni, fordítsa meg a tortillát és főzze még körülbelül 5 percig.
A tortilla aranyszínűnek és enyhén roppanósnak kell lennie.