Spárgás rizottó
A krémes spárgás risotto recept a kitűnő kombinációját kínálja a hangsúlyos spárga ízének és a finom krémes risottonak.
Hozzávalók
- 400 g Arborio rizs
- 1 The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g Spárga
- 1 l Zöldségleves
- 120 ml fehérbor
- 60 g vaj
- 60 g parmezán
- só és bors
Eljárás
Vágja fel az hagymát és a fokhagymát. Vágja le a spárga kemény végét, és vágja 2,5 cm-es darabokra.
Melegítse fel a fazekat közepes lángon, és adjon hozzá 30 g vajat. Hagyja megolvadni, majd adjon hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Pirítsa őket aranybarnára. Adj hozzá felvágott spárgát és pirítsd, amíg meg nem puhul.
Kezd el a risotto előkészítését. Pirítsd meg a már előkészített rizst egy kis olajon. Sózd meg. Amikor a rizs megpirult, kezd el aláönteni.
Váltakozva húslevessel és borral. A folyadékot mindig ki kell főzni, majd hozzáadni a következőt. Ha a rizs kész, távolítsa el a rizottót a tűzről.
Adja hozzá a maradék vajat és a reszelt sajtot. Keverje össze. A végén adjon hozzá a spárga keveréket a rizottóhoz, és keverje össze mindent.