Forrás: Hans via Pixabay
"Spinatnockerl" egy osztrák specialitás
Ez a recept az egyik kedvenc ételem az osztrák konyhából. Emlékszem, hogy a nagymamám mindig szeretettel és gondossággal készítette ezeket a spenótos gnocchikat. A pihe-puha spenótos gnocchi mindig rengeteg szószt szívott magába, amitől az étel igazi ínyencfalat volt.
Hozzávalók
- 400 g friss spenót
- 300 g Burgonya (lisztes)
- 100 g liszt
- 2 Tojás
- só, bors
- szerecsendió
- vaj
Eljárás
A spenótos gnocchi recepthez először hámozza meg a burgonyát, és főzze meg sós vízben. Közben alaposan mossuk meg a spenótot, és cseppnedvesre csöpögtetve tegyük egy lábasba. Közepes lángon főzzük, amíg a spenót összeesik.
A spenótot alaposan lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk. Célszerű a spenótot egy szitába tenni, és egy kanállal egyszerűen kinyomkodni, hogy a felesleges vizet eltávolítsuk.
A főtt burgonyát lecsepegtetjük, és hagyjuk kigőzölögni, mielőtt krumplinyomón átnyomjuk. Szerintem így lesz a legjobb a gombócok állaga.
Most keverje össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, és fűszerezze sóval, borssal és szerecsendióval. Gyúrjuk jól össze a tésztát. Ez eltarthat egy darabig - ez biztosítja, hogy a gombócok később összeálljanak, és ne essenek szét.
Formázzon kis gombócokat a tésztából - gombóconként egy evőkanálnyi a jó mérték. A gombócokat lisztezett tepsire helyezzük, és 15-20 percig pihentetjük.
Forraljon fel bő sós vizet egy nagy fazékban, és hagyja, hogy a gombócok kb. 10 percig áztassák benne, amíg a felszínre nem emelkednek.
Közben olvaszd meg a vajat egy serpenyőben. A kész gnocchit egy merőkanállal emelje ki a vízből, és dobja bele a vajba. A spenótos gnocchit tejszínes mártással és félbevágott paradicsommal tálalhatjuk.