HIRDETŐ

Forrás: Hans via Pixabay

"Spinatnockerl" egy osztrák specialitás

Ez a recept az egyik kedvenc ételem az osztrák konyhából. Emlékszem, hogy a nagymamám mindig szeretettel és gondossággal készítette ezeket a spenótos gnocchikat. A pihe-puha spenótos gnocchi mindig rengeteg szószt szívott magába, amitől az étel igazi ínyencfalat volt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g friss spenót Hozzáadott
  • 300 g Burgonya (lisztes) Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A spenótos gnocchi recepthez először hámozza meg a burgonyát, és főzze meg sós vízben. Közben alaposan mossuk meg a spenótot, és cseppnedvesre csöpögtetve tegyük egy lábasba. Közepes lángon főzzük, amíg a spenót összeesik.

2. Lépés

A spenótot alaposan lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk. Célszerű a spenótot egy szitába tenni, és egy kanállal egyszerűen kinyomkodni, hogy a felesleges vizet eltávolítsuk.

3. Lépés

A főtt burgonyát lecsepegtetjük, és hagyjuk kigőzölögni, mielőtt krumplinyomón átnyomjuk. Szerintem így lesz a legjobb a gombócok állaga.

4. Lépés

Most keverje össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, és fűszerezze sóval, borssal és szerecsendióval. Gyúrjuk jól össze a tésztát. Ez eltarthat egy darabig - ez biztosítja, hogy a gombócok később összeálljanak, és ne essenek szét.

5. Lépés

Formázzon kis gombócokat a tésztából - gombóconként egy evőkanálnyi a jó mérték. A gombócokat lisztezett tepsire helyezzük, és 15-20 percig pihentetjük.

6. Lépés

Forraljon fel bő sós vizet egy nagy fazékban, és hagyja, hogy a gombócok kb. 10 percig áztassák benne, amíg a felszínre nem emelkednek.

7. Lépés

Közben olvaszd meg a vajat egy serpenyőben. A kész gnocchit egy merőkanállal emelje ki a vízből, és dobja bele a vajba. A spenótos gnocchit tejszínes mártással és félbevágott paradicsommal tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új