Forrás: peterzsuzsa from Getty Images
Sült báránycomb csonttal
Egy finom csontos báránycomb receptje, amelynek elkészítése több időt vesz igénybe, de az eredmény megéri.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg Báránycomb csonttal
- 2 gerezd Fokhagyma
- 3 gallyak Rosemary
- 2 gallyak Kakukkfű
- 1 darab The Onion
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 EK Olívaolaj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
A báránycombot megmossuk és megszárítjuk, majd a rozmaring- és kakukkfűágakat a combon késsel készített kis lyukakba dugjuk. Ez a technika segít a fűszernövények beivódását a húsba, ami egyedi és aromás ízt kölcsönöz neki.
Hámozza meg a hagymát és szeletelje fel a fokhagymát. A hagyma és a fokhagyma képezi a mártás alapját, és adja meg a szükséges nedvességet és ízt a sültnek.
Szórja meg a combot sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd kenje be olívaolajjal.
Helyezze a báránycombot a hagymára és a fokhagymára egy tepsibe. Meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal.
Helyezze a sütőedényt a sütőbe, és süsse körülbelül 2 órán át, vagy amíg a hús kezd leválni a csontról. Ha sütés közben rendszeresen megkenjük a húst a zsírral, az biztosítja a szaftosságot.
Vegye ki a báránycombot a sütőből, és hagyja pihenni legalább 15 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel így a hús megőrzi szaftosságát.