HIRDETŐ

Forrás: peterzsuzsa from Getty Images

Sült báránycomb csonttal

Egy finom csontos báránycomb receptje, amelynek elkészítése több időt vesz igénybe, de az eredmény megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg Báránycomb csonttal Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 gallyak Rosemary Hozzáadott
  • 2 gallyak Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EK Olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

A báránycombot megmossuk és megszárítjuk, majd a rozmaring- és kakukkfűágakat a combon késsel készített kis lyukakba dugjuk. Ez a technika segít a fűszernövények beivódását a húsba, ami egyedi és aromás ízt kölcsönöz neki.

3. Lépés

Hámozza meg a hagymát és szeletelje fel a fokhagymát. A hagyma és a fokhagyma képezi a mártás alapját, és adja meg a szükséges nedvességet és ízt a sültnek.

4. Lépés

Szórja meg a combot sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd kenje be olívaolajjal.

5. Lépés

Helyezze a báránycombot a hagymára és a fokhagymára egy tepsibe. Meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal.

6. Lépés

Helyezze a sütőedényt a sütőbe, és süsse körülbelül 2 órán át, vagy amíg a hús kezd leválni a csontról. Ha sütés közben rendszeresen megkenjük a húst a zsírral, az biztosítja a szaftosságot.

7. Lépés

Vegye ki a báránycombot a sütőből, és hagyja pihenni legalább 15 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel így a hús megőrzi szaftosságát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új