HIRDETŐ
Sült báránycomb

Sült báránycomb

Luxus csülök sütött báránycomb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 báránycomb Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 4 EK Reszelt Parmigiano Regiano Hozzáadott
  • 2 EK Dijoni mustár Hozzáadott
  • Maroknyi friss koriander Hozzáadott
  • Maroknyi Friss petrezselyem zöld Hozzáadott
  • Rosemary Hozzáadott
  • menta Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Alaposan vágjuk le a comb zsírját és hártyáját. Csak minimális réteget hagyjunk, hogy a hús ne legyen száraz.

Sült báránycomb - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

2. Lépés

A mixerbe beletesszük a megmosott friss fűszernövényeket, sót, megtisztított fokhalmat, mustárt, olívaolajat és fűszereket. Mindent együtt keverünk a pesto-ba.

Sült báránycomb - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

3. Lépés

A húson több bemetszést végzünk egy kés segítségével, és ezekbe nyomjuk bele a pestót. A hús felületét még kenjük be a maradék pestóval és a félbevágott citrommal. Az egész darab húst sózzuk és borsozzuk.

Sült báránycomb - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

4. Lépés

Az így előkészített húst a sütőrácsra helyezzük egy sütőlemezre, hogy ne feküdjön a lében. Betesszük a előmelegített sütőbe. Sütjük kb. 30 percig, majd csökkentjük a hőmérsékletet 170 fokra és a preferenciánknak megfelelően tovább sütjük. A medium rare-t még kb. egy órán át sütjük.

Sült báránycomb - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új