Sült báránycomb
Luxus csülök sütött báránycomb.
Hozzávalók
- 1 báránycomb
- 1 citrom
- 4 EK Reszelt Parmigiano Regiano
- 2 EK Dijoni mustár
- Maroknyi friss koriander
- Maroknyi Friss petrezselyem zöld
- Rosemary
- menta
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 kanalak Olívaolaj
- Só
- frissen őrölt fekete bors
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Alaposan vágjuk le a comb zsírját és hártyáját. Csak minimális réteget hagyjunk, hogy a hús ne legyen száraz.
Forrás: Youtube
A mixerbe beletesszük a megmosott friss fűszernövényeket, sót, megtisztított fokhalmat, mustárt, olívaolajat és fűszereket. Mindent együtt keverünk a pesto-ba.
Forrás: Youtube
A húson több bemetszést végzünk egy kés segítségével, és ezekbe nyomjuk bele a pestót. A hús felületét még kenjük be a maradék pestóval és a félbevágott citrommal. Az egész darab húst sózzuk és borsozzuk.
Forrás: Youtube
Az így előkészített húst a sütőrácsra helyezzük egy sütőlemezre, hogy ne feküdjön a lében. Betesszük a előmelegített sütőbe. Sütjük kb. 30 percig, majd csökkentjük a hőmérsékletet 170 fokra és a preferenciánknak megfelelően tovább sütjük. A medium rare-t még kb. egy órán át sütjük.
Forrás: Youtube