Forrás: Pixabay: RitaE
Sült camembert házi áfonyalekvárral
Ez a sült hermelin receptje igazi csemege, és már sokszor elkészítettem. A sajt belülről csodálatosan krémes textúrát kap, miközben a bevonat ropogós marad. Gyorsan elkészíthető - tökéletes egy gyors vacsorához vagy könnyű partiételnek.
Hozzávalók
- 1 egész Hermelin
- 2 Tablespoon liszt
- 1 tojás
- 3 Tablespoon zsemlemorzsa
- 1 Pinch só
- 1 Csésze Áfonya
- 1 Tablespoon cukor
- ½ csésze víz
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (felső és alsó hőfok).
Közben az ermineket lisztbe forgatjuk, és megszórjuk egy csipet sóval. Ez a réteg biztosítja, hogy a sajt jobban tapadjon, és ízesíti.
Verjük fel a tojást egy tálban. A beáztatott hermelineket ismét megforgatjuk benne, végül zsemlemorzsában meghempergetjük. Helyezzük a hermelineket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük körülbelül 15 percig, amíg aranybarnára sül.
Tippem: Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne süljön túl sokáig, különben kifolyik.
Az áfonyát tegye egy lábasba a vízzel és a cukorral, és főzze a keveréket, amíg az áfonya megpuhul. A kész áfonyalekvárt rövid ideig pürésíthetjük.
Tálalja a sült hermelineket a forró áfonyalekvárral.