HIRDETŐ

Forrás: thepiotrkarasevcollection from Canva

Sült cápaharcsa

Becsülve a magyarok konyhájának, ez a sült cápaharcsa recept egyszerűen elárasztja a szájban a finom ízeket. Az egyszerű fűszerezés mellett a cápaharcsa természetes íze dominál, ami valóban értékesíti ezt az ételt. Minden halrajongó számára kötelező!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg cápaharcsa filé Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A cápaharcsa filéket tisztítsa meg és szárítsa le papírtörülközővel.

2. Lépés

Öntsön vajat egy nagy serpenyőbe és hevítse közepes lángon. Adj hozzá zúzott fokhagymát, és főzze egy-két percig.

3. Lépés

Adja hozzá a cápaharcsa filéket a serpenyőbe. Főzze őket mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 3-4 percig egyik oldalon.

4. Lépés

Szórja meg a halszeleteket sóval és borssal, aztán nyomjon rájuk friss citromlevet.

5. Lépés

Rakja rá a friss petrezselymet és fedje le a serpenyőt. Főzze alacsony lángon további 10 percig.

6. Lépés

Szolgálja fel melegen, friss zöldségekkel vagy salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új