Forrás: thepiotrkarasevcollection from Canva
Sült cápaharcsa
Becsülve a magyarok konyhájának, ez a sült cápaharcsa recept egyszerűen elárasztja a szájban a finom ízeket. Az egyszerű fűszerezés mellett a cápaharcsa természetes íze dominál, ami valóban értékesíti ezt az ételt. Minden halrajongó számára kötelező!
Hozzávalók
- 1 kg cápaharcsa filé
- 100 g vaj
- 1 ks citrom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
A cápaharcsa filéket tisztítsa meg és szárítsa le papírtörülközővel.
Öntsön vajat egy nagy serpenyőbe és hevítse közepes lángon. Adj hozzá zúzott fokhagymát, és főzze egy-két percig.
Adja hozzá a cápaharcsa filéket a serpenyőbe. Főzze őket mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 3-4 percig egyik oldalon.
Szórja meg a halszeleteket sóval és borssal, aztán nyomjon rájuk friss citromlevet.
Rakja rá a friss petrezselymet és fedje le a serpenyőt. Főzze alacsony lángon további 10 percig.
Szolgálja fel melegen, friss zöldségekkel vagy salátával.