HIRDETŐ

Forrás: joannawnuk from Getty Images

Sült csirke mézzel

Mézes sült csirke receptje, amely a datolyának és a méznek köszönhetően lédús, puha és enyhén édes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csirke Hús Hozzáadott
  • 2 Kanálok méz Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • Citromlé Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 60 g A dátumok Hozzáadott
  • 150 ml Fehérbor Hozzáadott
  • Szükség szerint víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a csirke leöblítésével és szárazra tapogatásával. Ezután sózzuk és borsozzuk a csirkét, majd hagyjuk pihenni. Amíg a csirke pihen, melegítse elő a sütőt 190 fokra.

2. Lépés

Keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott fokhagymát egy tálban. Kenje a páclével a csirkét. Ne feledje, hogy minél tovább hagyja a csirkét a pácban, annál jobban összeérnek az ízek.

3. Lépés

Tegyük a csirkét egy tepsibe, és szórjuk meg apróra vágott hagymával és datolyával. Öntsük hozzá a fehérbort, és ha szükséges, adjunk hozzá vizet. Javaslom, hogy a sütőedényben legyen kb. 2 cm víz, hogy a csirke ne égjen meg.

4. Lépés

Süssük a csirkét körülbelül másfél órán át, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben időnként locsolja meg a csirkét a serpenyőből nyert szafttal, ez fokozza az ízét, és megakadályozza, hogy kiszáradjon.

5. Lépés

Amikor a csirke elkészült, vegye ki a sütőből, és hagyja pihenni körülbelül 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez segít a csirkének megtartani a szaftját és jobb ízt adni neki.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új