Forrás: joannawnuk from Getty Images
Sült csirke mézzel
Mézes sült csirke receptje, amely a datolyának és a méznek köszönhetően lédús, puha és enyhén édes.
Hozzávalók
- 1 Csirke Hús
- 2 Kanálok méz
- 2 Kanálok Olívaolaj
- Citromlé
- 3 Szegfűszeg Fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab The Onion
- 60 g A dátumok
- 150 ml Fehérbor
- Szükség szerint víz
Eljárás
Kezdjük a csirke leöblítésével és szárazra tapogatásával. Ezután sózzuk és borsozzuk a csirkét, majd hagyjuk pihenni. Amíg a csirke pihen, melegítse elő a sütőt 190 fokra.
Keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott fokhagymát egy tálban. Kenje a páclével a csirkét. Ne feledje, hogy minél tovább hagyja a csirkét a pácban, annál jobban összeérnek az ízek.
Tegyük a csirkét egy tepsibe, és szórjuk meg apróra vágott hagymával és datolyával. Öntsük hozzá a fehérbort, és ha szükséges, adjunk hozzá vizet. Javaslom, hogy a sütőedényben legyen kb. 2 cm víz, hogy a csirke ne égjen meg.
Süssük a csirkét körülbelül másfél órán át, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben időnként locsolja meg a csirkét a serpenyőből nyert szafttal, ez fokozza az ízét, és megakadályozza, hogy kiszáradjon.
Amikor a csirke elkészült, vegye ki a sütőből, és hagyja pihenni körülbelül 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez segít a csirkének megtartani a szaftját és jobb ízt adni neki.