HIRDETŐ
Forrás: freeskyline from Getty Images
Sült csirkecombok sajttal
Finom sült csirkecomb receptje sajttal és tejszínnel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 db Csirkecombok
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 EK Olívaolaj
- 200 g Kemény sajt
- Só, fekete bors
- babérlevél
- Rosemary
- 100 ml fehérbor
- 200 ml Főzőtejszín
HIRDETŐ
Eljárás
100 perc.
1. Lépés
Tisztítsa meg, sózza és borsozza meg a csirkecombokat. Ezután egy serpenyőben olívaolajon süssük meg őket, hogy szép aranybarna színt kapjanak.
2. Lépés
Aprítsa fel a fokhagymát, és adja a serpenyőbe a babérlevéllel és a rozmaringgal együtt. Ezek a fűszernövények különleges ízt adnak a húsnak.
3. Lépés
Öntse hozzá a fehérbort, és hagyja egy darabig főni, amíg az alkohol elpárolog. Ez a lépés az összes ízletes szaftot felszabadítja a húsból.
4. Lépés
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, és öntsük hozzá a tejszínt.
5. Lépés
Helyezze a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse körülbelül 45 percig.
6. Lépés
Rizzsel vagy burgonyapürével és salátával tálaljuk.