HIRDETŐ
Forrás: Timolina from Canva
Sült húsgombóc
Ízletes és lédús sült húsgombóc paradicsomszószban, amelyek remekül szolgálnak főételként vagy bármilyen étel mellé kínálva.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Húsgombócok
- 500 g darált hús
- 1 darab nagy hagyma
- 4 darab gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
Mártás
- 400 g Golgotagyümölcs paradicsom
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk Vörös paprika
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 190°C-ra.
2. Lépés
Vágja apróra a hagymát és a fokhagymát, majd keverje össze a darált hússal, tojással, zsemlemorzsával, sóval és fűszerekkel.
3. Lépés
Jól keverje össze a keveréket és formáljon kis golyókat.
4. Lépés
Helyezze a golyókat a sütőpapírral bélelt tepsire, és sütse 15-20 percig, vagy amíg meg nem sülnek.
5. Lépés
Míg a golyók a sütőben vannak, készítse el a mártást. Pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát a serpenyőben, adjon hozzá passzírozott paradicsomot és fűszereket. Főzze 15 percig.
6. Lépés
Tegye a sütőben sült húsgombócokat a szószba, és hagyja további 10 percig párolni. Forrón szolgálja fel.