HIRDETŐ

Forrás: Timolina from Canva

Sült húsgombóc

Ízletes és lédús sült húsgombóc paradicsomszószban, amelyek remekül szolgálnak főételként vagy bármilyen étel mellé kínálva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsgombócok

  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 1 darab nagy hagyma Hozzáadott
  • 4 darab gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott

Mártás

  • 400 g Golgotagyümölcs paradicsom Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk oregánó Hozzáadott
  • 1 tk bazsalikom Hozzáadott
  • 1 tk Vörös paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 190°C-ra.

2. Lépés

Vágja apróra a hagymát és a fokhagymát, majd keverje össze a darált hússal, tojással, zsemlemorzsával, sóval és fűszerekkel.

3. Lépés

Jól keverje össze a keveréket és formáljon kis golyókat.

4. Lépés

Helyezze a golyókat a sütőpapírral bélelt tepsire, és sütse 15-20 percig, vagy amíg meg nem sülnek.

5. Lépés

Míg a golyók a sütőben vannak, készítse el a mártást. Pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát a serpenyőben, adjon hozzá passzírozott paradicsomot és fűszereket. Főzze 15 percig.

6. Lépés

Tegye a sütőben sült húsgombócokat a szószba, és hagyja további 10 percig párolni. Forrón szolgálja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új