Forrás: FB: Homemade food
Sült karaj szeletek
A sült karaj a házi konyha klasszikusa, amit mindenki ismer és szeret. Ideális ebédre és vacsorára, de különböző ünnepekre és családi vagy baráti összejövetelekre is kiváló.
Hozzávalók
Hús
- 1 kg Sertés nyakszín
Pácolás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 EK olaj
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Mosson meg egy darab tarját, törölje szárazra, és vágja kb. 2 cm vastag szeletekre.
Hámozzuk meg a fokhagymát és préseljünk át egy présen. Adjunk hozzá sót, fűszert és olajat, majd keverjük össze a marinádot.
Forgassa meg a húst az előkészített pácban, hagyd állni 10 percig.
Az idő letelte után helyezze a húst egy tepsibe és sütse a sütőben körülbelül másfél órán keresztül. Sütés közben többször megöntözze a húst a levével, hogy ne legyen száraz.
Sült karajszeleteket tálaljon saját ízlése szerint, például sült krumplival vagy friss kenyérrel. Jó étvágyat!