HIRDETŐ

Sült paprika

Az ízletes sült paprika egy egyszerű, de nagyszerű előétel vagy köret, amely magyar konyhában gyakran található.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks nagy zöld vagy piros paprika Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 12 Csésze csemegeecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a grillt vagy a sütőt a lehető legmagasabb hőmérsékletre.

2. Lépés

Mossuk meg és szárítsuk meg a paprikát. Olajozzuk meg a paprikát olívaolajjal, majd helyezzük őket a grillre vagy a sütőbe.

3. Lépés

Percenként forgassuk meg a paprikákat addig, amíg minden oldaluk megpirul és megfeketedik. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

4. Lépés

Vegyük ki a paprikákat a grillről vagy a sütőből, és tegyük őket egy zárható műanyag zacskóba, majd hagyjuk őket 10 percig pihenni.

5. Lépés

Amikor a paprikák már elég hűvösek ahhoz, hogy megfogjuk őket, húzzuk le a bőrüket, távolítsuk el a magvakat és a szárukat, majd vágjuk őket csíkokra.

6. Lépés

Egy tálban keverjük össze az aprított fokhagymát, a csemegeecetet, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a paprikát.

7. Lépés

Keverjük össze alaposan, fedjük le és hagyjuk az hűtőben legalább egy órán keresztül állni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új