Forrás: Pixabay: congerdesign
Sült sajtos tonhalas konzerv húsgombócok
Ezek a húsgombócok ízletesek, könnyűek és rendkívül laktatóak. Az egészségesebb táplálkozásra összpontosítva a sütés helyett a húsgombócok sütése csökkenti a bevitt zsírok mennyiségét.
Hozzávalók
- 2 konzervdobozok Tonhal olívaolajban (lecsepegtetve és lepattintva)
- 1⁄4 csésze Parmezán sajt, reszelt
- 1⁄4 csésze Olasz zsemlemorzsa
- 1⁄4 csésze friss petrezselyem, apróra vágva
- 1⁄4 csésze citromlé
- egy citrom héja
- 1 pod fokhagyma, apróra vágva
- 1 tojás
- só és bors ízlés szerint
- 2 EL olívaolaj
- 1 üveg Marinara szósz (nem kötelező)
Eljárás
Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 375 fokra, ami lehetővé teszi, hogy a tonhalas húsgombócok egyenletesen süljenek meg.
Egy nagy tálban keverje össze a lecsöpögtetett és lepattogzott tonhalat, a parmezán sajtot, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a citromlevet, a citromhéjat, a felaprított fokhagymát és a tojást. Ízesítsük sóval és borssal. Személyes tapasztalatom szerint az egyik előnye, hogy az olívaolajos tonhalkonzerv használata több ízt ad a receptnek, mint a vizes változaté.
Formázzon a keverékből 1 hüvelykes húsgombócokat. Ügyeljen arra, hogy szorosan tömörítse őket, mert ez biztosítja, hogy sütés közben megtartják a formájukat.
Tegye a húsgombócokat egy kizsírozott tepsibe, egyenlő távolságra egymástól. Kenjük meg őket vékonyan olívaolajjal - ez segít elérni azt a kellemes aranyszínű színt.
Süsse a tonhalas húsgombócokat körülbelül 20 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek. Fontos tanács, hogy ne lépje túl ezt a sütési időt, hogy a tonhal ne száradjon ki.
Ha rajong a marinara vagy más szószokért, felmelegíthet egy üveggel, amíg a húsgombócok sülnek, és tálalhatja őket mellé, vagy tálaláskor ráöntheti.