HIRDETŐ

Forrás: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom

Sült tarja káposztával és gombóccal

Hagyományos szlovák recept, ami minden hazai konyha rajongójának örömet szerez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Szalonna

  • 1 kg nyak Hozzáadott
  • 4 kanalak olaj Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 db fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

Káposzta

  • 1 db fejes káposzta Hozzáadott
  • 1 teáskanál almaecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Amíg a sütő előmelegszik, hevítsen fel 2 evőkanál olajat közepes lángon egy serpenyőben. Adja hozzá a tarját, és pirítsa meg aranybarnára minden oldaláról.

2. Lépés

Adj hozzá aprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg, amíg lágy és aranybarna nem lesz. Szórjon rá sót és fűszert.

3. Lépés

Helyezze a húst és a hagymát a sütőbe, és süssük kb. 1 óra 30 percig, vagy amíg a hús teljesen puha nem lesz.

4. Lépés

Míg a tarja sül, kezdje el a káposzta elkészítését. Vágja a káposztát vékony csíkokra.

5. Lépés

Olvassz 2 evőkanál vajat közepes lángon lévő edényben. Adj hozzá káposztát és süsd, amíg meg nem puhul és aranybarna nem lesz. Adj hozzá cukrot és ecetet, és pörköld még néhány percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új