:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/J_brz2EXtBn6GckBu61v/bf38acd9c7861fbea8c752ebfad7b2.jpeg)
Forrás: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Sült tarja káposztával és gombóccal
Hagyományos szlovák recept, ami minden hazai konyha rajongójának örömet szerez.
Hozzávalók
Szalonna
- 1 kg nyak
- 4 kanalak olaj
- 1 darab The Onion
- 2 db fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál Só
Káposzta
- 1 db fejes káposzta
- 1 teáskanál almaecet
- 1 teáskanál cukor
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Amíg a sütő előmelegszik, hevítsen fel 2 evőkanál olajat közepes lángon egy serpenyőben. Adja hozzá a tarját, és pirítsa meg aranybarnára minden oldaláról.
Adj hozzá aprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg, amíg lágy és aranybarna nem lesz. Szórjon rá sót és fűszert.
Helyezze a húst és a hagymát a sütőbe, és süssük kb. 1 óra 30 percig, vagy amíg a hús teljesen puha nem lesz.
Míg a tarja sül, kezdje el a káposzta elkészítését. Vágja a káposztát vékony csíkokra.
Olvassz 2 evőkanál vajat közepes lángon lévő edényben. Adj hozzá káposztát és süsd, amíg meg nem puhul és aranybarna nem lesz. Adj hozzá cukrot és ecetet, és pörköld még néhány percig.