HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : 5598375

Süssön pudingos croissant-t mindössze 20 perc alatt

A pudingos félholdak igazi csemege. Tavaly karácsonykor készítettem őket, és nagy sikert arattak a családom körében. Könnyű elkészíteni, és csak 20 percet vesz igénybe. Nedvesek, édesek és teljesen ellenállhatatlanok. Ajánlom, hogy próbálja ki ezt a receptet - biztosan nem fog csalódni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 200 Gram liszt Hozzáadott
  • 80 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 sárgája Hozzáadott
  • 150 g vaj (puha) Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília pudingpor Hozzáadott
  • 50 Gram porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A pudingporos recept sütéséhez melegítse elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó hőfok). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ellenőrizze a pontos hőmérsékletet sütőhőmérővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a sütője nem túl forró vagy túl hideg.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport.

3. Lépés

Adjuk hozzá a megpuhított vajat és a tojássárgáját, és keverjük jól össze. Szeretek elektromos kézi mixert használni, hogy minden alaposan összekeveredjen.

4. Lépés

Formázza a tésztát golyóvá, csomagolja fóliába, és tegye a hűtőbe kb. 15 percre.

5. Lépés

Most a kihűlt tésztából formázzon kis croissantokat, és egyenletesen terítse el őket az előkészített tepsiben.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak. A 10. perctől kezdve figyeljük őket, hogy ne égjenek meg.

7. Lépés

A pudingos croissantokat hagyjuk rövid ideig hűlni, majd porcukorral meghintjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák