Forrás: Pixabay : 5598375
Süssön pudingos croissant-t mindössze 20 perc alatt
A pudingos félholdak igazi csemege. Tavaly karácsonykor készítettem őket, és nagy sikert arattak a családom körében. Könnyű elkészíteni, és csak 20 percet vesz igénybe. Nedvesek, édesek és teljesen ellenállhatatlanok. Ajánlom, hogy próbálja ki ezt a receptet - biztosan nem fog csalódni!
Hozzávalók
- 200 Gram liszt
- 80 Gram cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 sárgája
- 150 g vaj (puha)
- 1 Csomag vanília pudingpor
- 50 Gram porcukor
Eljárás
A pudingporos recept sütéséhez melegítse elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó hőfok). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ellenőrizze a pontos hőmérsékletet sütőhőmérővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a sütője nem túl forró vagy túl hideg.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport.
Adjuk hozzá a megpuhított vajat és a tojássárgáját, és keverjük jól össze. Szeretek elektromos kézi mixert használni, hogy minden alaposan összekeveredjen.
Formázza a tésztát golyóvá, csomagolja fóliába, és tegye a hűtőbe kb. 15 percre.
Most a kihűlt tésztából formázzon kis croissantokat, és egyenletesen terítse el őket az előkészített tepsiben.
Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak. A 10. perctől kezdve figyeljük őket, hogy ne égjenek meg.
A pudingos croissantokat hagyjuk rövid ideig hűlni, majd porcukorral meghintjük.