Forrás: Youtube
Sütés nélküli epres túrótorta
Sütés nélküli túrótorta, hogy egy percre se kelljen bekapcsolnod a sütőt.
Hozzávalók
Alap
- 180 g keksz
- 60 g vaj
Krém
- 250 g vaj
- 200 g cukor
- 1 ks vanília
- 6 ks tojássárgája
- 750 g tehéntúró
- 150 ml tej
- 12 ks lapzselatin
Tetejére
- 400 g Eper
- 20 g tortazselé
- 4 dkg cukor
- 5 dl víz
Eljárás
A kekszet összeaprítjuk, majd összekeverjük a vajjal és tortaformába tömjük.
Közben a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd magjaival. Majd mehet bele a tojássárgája és az áttört túró is.
A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, ezt elkeverjük benne, és még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, és hagyjuk megszilárdulni.
A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
A zselét az eprekre öntjük majd még 1 órára visszarakjuk a hűtőbe.