Forrás: Youtube
Sütés nélküli epres túrótorta
Egyszerű, gyors és nagyszerű!
Hozzávalók
Alap
- 180 g keksz
- 60 g vaj
Krém
- 250 g vaj
- 200 g cukor
- 1 ks vanília
- 6 ks tojássárgája
- 750 g tehéntúró
- 150 ml tej
- 12 ks lapzselatin
Tetejére
- 400 g Eper
- 20 g tortazselé
- 4 dkg cukor
- 5 dl víz
Eljárás
A kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk. A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát, elsimítjuk rajta, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.
A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Forrás után további egy percig főzzük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk 10-12 percet hűlni. A tortazselét az eprekre öntjük, a torta közepétől kifelé haladva, majd újabb egy órára visszatesszük a hűtőbe.