HIRDETŐ

Forrás: olenayeromenkophotos from Canva

Sütőben sült csirkemell

A sütőben sült csirkemell egyszerű, de nagyszerű étel, amely mind a hétvégi, mind a hétköznapi ebédeken nagyszerű választás. A jól fűszerezett, ropogós bőr és a szaftos hús önmagában is elég, hogy meggyőző étkezést kínáljon, de néhány körettel is kiválóan párosítható, mint például a sült burgonya, zöldségek vagy a friss saláta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell filé Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

2. Lépés

Tegyük a csirkemelleket egy tálba, és öntsük meg olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a paprikát, petrezselymet és fokhagymaport.

3. Lépés

Keverjük jól össze, hogy a húsdarabokat jól befedje a fűszerkeverék.

4. Lépés

Helyezzük a csirkemell filéket egy sütőtálba.

5. Lépés

Tegyük a tálat a sütőbe, és süssük körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a csirkemell aranysárga és ropogós nem lesz.

6. Lépés

Végül vegyük ki a sütőből a csirkemelleket és öntsük rá a olvasztott vajat.

7. Lépés

Pár percig hagyjuk állni, majd tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új