Forrás: olenayeromenkophotos from Canva
Sütőben sült csirkemell
A sütőben sült csirkemell egyszerű, de nagyszerű étel, amely mind a hétvégi, mind a hétköznapi ebédeken nagyszerű választás. A jól fűszerezett, ropogós bőr és a szaftos hús önmagában is elég, hogy meggyőző étkezést kínáljon, de néhány körettel is kiválóan párosítható, mint például a sült burgonya, zöldségek vagy a friss saláta.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell filé
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Paprika
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál vaj
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Tegyük a csirkemelleket egy tálba, és öntsük meg olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a paprikát, petrezselymet és fokhagymaport.
Keverjük jól össze, hogy a húsdarabokat jól befedje a fűszerkeverék.
Helyezzük a csirkemell filéket egy sütőtálba.
Tegyük a tálat a sütőbe, és süssük körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a csirkemell aranysárga és ropogós nem lesz.
Végül vegyük ki a sütőből a csirkemelleket és öntsük rá a olvasztott vajat.
Pár percig hagyjuk állni, majd tálalhatjuk.