HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: kirahoffmann

Sütőben sült krumpli

Egyaránt hihetetlenül ízletes, egyszerű, de mégis gazdag oldalétel, ami számos főétel mellé illik. Én személy szerint a csirke mellé szeretem kínálni, de olykor a halat is igény szerint felruházza. A krumplit alaposan megtisztítom, ha a héja szép, és organikus, azt is meghagyom, így még gazdagabb ízvilágot kapunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 nagy krumpli Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mosd meg a krumplikat és ha szükséges, tisztítsd meg. Személyes tipp: ha a héját hagyod rajta, sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.

2. Lépés

Vágd a krumplit nagyobb darabokra, de ügyelj arra, hogy nagyjából egyenlő méretűek legyenek, hogy azonos idő alatt süthessék meg.

3. Lépés

Rakd a krumplikat egy hőálló tálcába, majd add hozzá az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot.

4. Lépés

Forgassd át rendesen, hogy minden krumpli darab be legyen vonva az ízekkel. Itt egy hasznos trükk: ha lefedve fóliával kb. 10-15 percig pihenteted, az ízek jobban összeérnek.

5. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd süsd a krumplit kb. 40-50 percig, vagy amíg a krumpli aranybarna és roppanós nem lesz. Fontos, hogy közben néha keverd meg, hogy az összes oldalát érje a hő.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek