HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: kirahoffmann

Sütőben sült krumpli

Egyaránt hihetetlenül ízletes, egyszerű, de mégis gazdag oldalétel, ami számos főétel mellé illik. Én személy szerint a csirke mellé szeretem kínálni, de olykor a halat is igény szerint felruházza. A krumplit alaposan megtisztítom, ha a héja szép, és organikus, azt is meghagyom, így még gazdagabb ízvilágot kapunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 nagy krumpli Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mosd meg a krumplikat és ha szükséges, tisztítsd meg. Személyes tipp: ha a héját hagyod rajta, sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.

2. Lépés

Vágd a krumplit nagyobb darabokra, de ügyelj arra, hogy nagyjából egyenlő méretűek legyenek, hogy azonos idő alatt süthessék meg.

3. Lépés

Rakd a krumplikat egy hőálló tálcába, majd add hozzá az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot.

4. Lépés

Forgassd át rendesen, hogy minden krumpli darab be legyen vonva az ízekkel. Itt egy hasznos trükk: ha lefedve fóliával kb. 10-15 percig pihenteted, az ízek jobban összeérnek.

5. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd süsd a krumplit kb. 40-50 percig, vagy amíg a krumpli aranybarna és roppanós nem lesz. Fontos, hogy közben néha keverd meg, hogy az összes oldalát érje a hő.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új