HIRDETŐ
Sütőben sült padlizsán tésztával

Sütőben sült padlizsán tésztával

Csodálatosan lédús padlizsán.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 70 g újhagyma Hozzáadott
  • 250 g padlizsán Hozzáadott
  • 15 g vaj Hozzáadott
  • 50 g füstölt sonka Hozzáadott
  • 5 Fürjtojás Hozzáadott
  • 2 zúzott fokhagyma gerezd Hozzáadott
  • 8 Paradicsom Hozzáadott
  • 100 g Szeletelt füstölt sajt Hozzáadott
  • 130 g tészta Hozzáadott
  • currypor Hozzáadott
  • őrölt füstölt paprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • olvasztott vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először szeleteljük fel az aubergint és sózzuk meg, hogy kivegyük a keserűséget, majd hagyjuk állni egy kicsit.

2. Lépés

A vajon megpirítjuk az apróra vágott új hagymát. Hozzáadjuk a füstölt sonkát apró darabokra vágva. Együtt még egy ideig pirítjuk. Lehűlés után hozzákeverjük a fürjtojást, ami sűrűbb, mint a csirke és egészségesebb, a füstölt paprikát, a sót, a kari. Mindent összekeverünk, és ezzel lesz a töltelék a padlizsánhoz.

3. Lépés

A tálunkat vajjal kenjük ki, és az aljára kifőzött tésztát helyezünk. Az aubergine karikákat megtisztítjuk a sótól, megszárítjuk, majd szintén a kifőzött tésztára helyezzük.

4. Lépés

A padlizsán szeletekre rakjuk a tölteléket, a töltelék tetejére paradicsomot szórunk és letakarjuk füstölt szeletelve sajttal és egy kis őrölt piros paprikával. Betesszük a előmelegített sütőbe és megsütjük, végül csak a tetejét pirítjuk meg. Kész az étel, jó étvágyat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek