HIRDETŐ
Sütőben sült padlizsán tésztával

Sütőben sült padlizsán tésztával

Csodálatosan lédús padlizsán.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 70 g újhagyma Hozzáadott
  • 250 g padlizsán Hozzáadott
  • 15 g vaj Hozzáadott
  • 50 g füstölt sonka Hozzáadott
  • 5 Fürjtojás Hozzáadott
  • 2 zúzott fokhagyma gerezd Hozzáadott
  • 8 Paradicsom Hozzáadott
  • 100 g Szeletelt füstölt sajt Hozzáadott
  • 130 g tészta Hozzáadott
  • currypor Hozzáadott
  • őrölt füstölt paprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • olvasztott vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először szeleteljük fel az aubergint és sózzuk meg, hogy kivegyük a keserűséget, majd hagyjuk állni egy kicsit.

2. Lépés

A vajon megpirítjuk az apróra vágott új hagymát. Hozzáadjuk a füstölt sonkát apró darabokra vágva. Együtt még egy ideig pirítjuk. Lehűlés után hozzákeverjük a fürjtojást, ami sűrűbb, mint a csirke és egészségesebb, a füstölt paprikát, a sót, a kari. Mindent összekeverünk, és ezzel lesz a töltelék a padlizsánhoz.

3. Lépés

A tálunkat vajjal kenjük ki, és az aljára kifőzött tésztát helyezünk. Az aubergine karikákat megtisztítjuk a sótól, megszárítjuk, majd szintén a kifőzött tésztára helyezzük.

4. Lépés

A padlizsán szeletekre rakjuk a tölteléket, a töltelék tetejére paradicsomot szórunk és letakarjuk füstölt szeletelve sajttal és egy kis őrölt piros paprikával. Betesszük a előmelegített sütőbe és megsütjük, végül csak a tetejét pirítjuk meg. Kész az étel, jó étvágyat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új