Sütőben sült padlizsán tésztával
Csodálatosan lédús padlizsán.
Hozzávalók
- 70 g újhagyma
- 250 g padlizsán
- 15 g vaj
- 50 g füstölt sonka
- 5 Fürjtojás
- 2 zúzott fokhagyma gerezd
- 8 Paradicsom
- 100 g Szeletelt füstölt sajt
- 130 g tészta
- currypor
- őrölt füstölt paprika
- só
- olvasztott vaj
Eljárás
Először szeleteljük fel az aubergint és sózzuk meg, hogy kivegyük a keserűséget, majd hagyjuk állni egy kicsit.
A vajon megpirítjuk az apróra vágott új hagymát. Hozzáadjuk a füstölt sonkát apró darabokra vágva. Együtt még egy ideig pirítjuk. Lehűlés után hozzákeverjük a fürjtojást, ami sűrűbb, mint a csirke és egészségesebb, a füstölt paprikát, a sót, a kari. Mindent összekeverünk, és ezzel lesz a töltelék a padlizsánhoz.
A tálunkat vajjal kenjük ki, és az aljára kifőzött tésztát helyezünk. Az aubergine karikákat megtisztítjuk a sótól, megszárítjuk, majd szintén a kifőzött tésztára helyezzük.
A padlizsán szeletekre rakjuk a tölteléket, a töltelék tetejére paradicsomot szórunk és letakarjuk füstölt szeletelve sajttal és egy kis őrölt piros paprikával. Betesszük a előmelegített sütőbe és megsütjük, végül csak a tetejét pirítjuk meg. Kész az étel, jó étvágyat.