HIRDETŐ

Sütőtökös muffin

Egy esős őszi napon fedeztem fel ezt a receptet, és azóta az egyik kedvencem. A szüreti sütőtök selymes íze tökéletesen harmonizál a fűszeres tésztával, és ezt az egyszerű, de ízletes desszertet bármilyen alkalomra elkészítheted. Kipróbáltam már többször is, és most megosztom veled, hogyan is készíted el te is a tökéletes sütőtökös muffint.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g sütőtök Hozzáadott
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g barna cukor Hozzáadott
  • 50 g étolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet Fahéj Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Az alacsonyabb hőmérséklet lassabb sütést eredményez, ami miatt a muffinok szaftosabbak és puhábbak lesznek.

2. Lépés

Vágd fel és pucold meg a sütőtököt, majd vágd apró kockákra.

3. Lépés

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót. Jól dolgozd össze a hozzávalókat, mert ez garantálja a fűszerek egyenletes eloszlását a tésztában.

4. Lépés

A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá az olajat és a tejet. Ez a lépés segít abban, hogy a tojás és az olaj könnyebben elkeveredjen a lisztes keverékben.

5. Lépés

Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd add hozzá a sütőtökdarabokat. A tésztát nem kell túl sokáig keverni, csak ameddig az összetevők össze nem állnak, mert ha túl sokat keverjük, a muffinok kemények lesznek.

6. Lépés

Kanalazd bele a muffintésztát a formákba - legyenek azok papírformák, vagy szilikonformák -, majd helyezd a sütőbe 20-25 percre.

7. Lépés

Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészültek-e a muffinok. Ha a tű tiszta, amikor kiveszed, akkor készen vannak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új