HIRDETŐ

Forrás: BDphoto via iStockPhotos

Svéd almás pite egyszerűen sütve

Imádom a svéd almás pitét! Ezt a receptet akkor ismertem meg, amikor meglátogattam a svéd vendéglátó családomat. Minden alkalommal, amikor elkészítem, visszarepülök azokba a csodálatos időkbe. Ez az egyszerű, de finom sütemény rendkívül nedves, és az édes és a savanykás ízek nagyszerű egyensúlya van benne - egyszerűen tökéletes a délutáni kávéhoz vagy teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 5 nagy Alma, hámozva és vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 2 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A svéd almás pite receptjéhez először készítsük elő az almát. Úgy tapasztaltam, hogy ez a recept nagy, lédús almákkal működik a legjobban. Miután meghámoztuk és vékonyan felszeleteltük őket, keverjük össze a cukor és a fahéj felével. Az alma leve összekeveredik a cukorral és a fahéjjal, és fantasztikus ízt eredményez.

2. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. A vajat és a maradék cukrot keverőtálban krémesre verjük. Ezután egyesével verjük bele a tojásokat, amíg a cukor fel nem oldódik.

3. Lépés

Keverje össze a lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban. Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a vaj-cukor-tojás keverékhez. Ne keverjük túl a tésztát, hogy nedves süteményt kapjunk.

4. Lépés

Öntsük a tésztát egy kizsírozott kerek sütőformába. Terítsük rá az almát, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. A svéd almás süteményt a sütőben kb. 45-50 percig kell sütni. Javaslom, hogy kb. 30 perc után teszteljük egy pálcikával, mivel minden sütő kicsit más.

5. Lépés

A svéd almás pitét hagyjuk kihűlni, és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Családja el lesz ragadtatva ettől a finom desszertkávétól.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új