Forrás: BDphoto via iStockPhotos
Svéd almás pite egyszerűen sütve
Imádom a svéd almás pitét! Ezt a receptet akkor ismertem meg, amikor meglátogattam a svéd vendéglátó családomat. Minden alkalommal, amikor elkészítem, visszarepülök azokba a csodálatos időkbe. Ez az egyszerű, de finom sütemény rendkívül nedves, és az édes és a savanykás ízek nagyszerű egyensúlya van benne - egyszerűen tökéletes a délutáni kávéhoz vagy teához.
Hozzávalók
- 5 nagy Alma, hámozva és vékonyan felszeletelve
- 200 g cukor
- 1 Teáskanál Fahéj
- 200 g vaj
- 2 Tojás
- 200 g liszt
- 2 Teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
- porcukor
Eljárás
A svéd almás pite receptjéhez először készítsük elő az almát. Úgy tapasztaltam, hogy ez a recept nagy, lédús almákkal működik a legjobban. Miután meghámoztuk és vékonyan felszeleteltük őket, keverjük össze a cukor és a fahéj felével. Az alma leve összekeveredik a cukorral és a fahéjjal, és fantasztikus ízt eredményez.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. A vajat és a maradék cukrot keverőtálban krémesre verjük. Ezután egyesével verjük bele a tojásokat, amíg a cukor fel nem oldódik.
Keverje össze a lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban. Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a vaj-cukor-tojás keverékhez. Ne keverjük túl a tésztát, hogy nedves süteményt kapjunk.
Öntsük a tésztát egy kizsírozott kerek sütőformába. Terítsük rá az almát, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. A svéd almás süteményt a sütőben kb. 45-50 percig kell sütni. Javaslom, hogy kb. 30 perc után teszteljük egy pálcikával, mivel minden sütő kicsit más.
A svéd almás pitét hagyjuk kihűlni, és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Családja el lesz ragadtatva ettől a finom desszertkávétól.