HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Dgdom

Svéd princess torta

Ez a sűrű, krémes torta töltött friss gyümölcsökkel, amit édes gyümölcslekvárral és a leghabosabb tejszínhabbal fedünk - mindezt finom marcipán borításban tálalva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 60 g burgonyakeményítő Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliaaroma Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 4 dl Tejszín Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g gyümölcslekvár (pl. eper) Hozzáadott
  • 200 g friss gyümölcs (pl. eper) Hozzáadott
  • 500 g marcipán Hozzáadott
  • Zöld ételfesték Hozzáadott
  • Porcukor a szórásához Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítem 175°C-ra, ami nagyon fontos, hogy a torta egyenletesen megsüljön.

2. Lépés

A tojásokat és a cukrot egy nagy tálban a habverővel nagyon habosra verem.

3. Lépés

A sütőporral elkevert lisztet és burgonyakeményítőt bele szitálom a tojáshabba, majd óvatosan, de alaposan összekeverem, hogy az elegy levegős maradjon.

4. Lépés

A tésztámat egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, majd a forró sütőbe helyezem kb. 25-30 percre. Itt fontos a megfelelő időzítés.

5. Lépés

Az elkészült piskótatorta a sütőből kiemelve, egy rácson hagyom kihűlni.

6. Lépés

Eközben a vajat a vaníliaaromával összeolvasztom és néhány percig hagyom hűlni.

7. Lépés

A tejszínt a porcukorral addig verem, míg kemény hab nem lesz belőle.

8. Lépés

A kihűlt tortát három részre vágom, megkenem a lekvárral és rászórom a gyümölcsöket. Erre simítom a vaníliás vajat, majd a torta tetejére a felvert tejszínhab kerül.

9. Lépés

A marcipánt ételfestékkel színezem, majd kinyújtom és befedem vele a tortát.

10. Lépés

Végül a maradék tejszínhabból rozettákat nyomok a torta tetejére és a lekvárból kis pöttyöket helyezek a rozetták közepére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új