HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Szabolcsi töltött káposzta
A szabolcsi töltött káposztát tejföllel tálaljuk. Magában, vagy kenyérrel kísérve szokás fogyasztani.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Fej káposzta
- olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 kg darálthús
- 15 dkg Rizs
- só és bors
- pirospaprika
- 1⁄2 l paradicsompüré
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
A káposztáról lebontunk egy-két külső levelet, kivágjuk a torzsáját és egy nagy fazékban feltesszük főni.
2. Lépés
Olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát.
3. Lépés
A darált húst összekeverjük a rizzsel, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, majd összegyúrjuk a hagymával is.
4. Lépés
A főtt káposztát leveleire bontjuk, amelyeket megtöltünk húsos töltelékkel. Ezeket fazékba pakoljuk, a töltetlen levelekkel betakarhatjük a töltötteket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy minden ellepjen.
5. Lépés
Ráöntjük a paradicsompürét is, és 30 perc alatt megfőzzük.