HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Szabolcsi töltött káposzta

A szabolcsi töltött káposztát tejföllel tálaljuk. Magában, vagy kenyérrel kísérve szokás fogyasztani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 kg darálthús Hozzáadott
  • 15 dkg Rizs Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
  • 12 l paradicsompüré Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A káposztáról lebontunk egy-két külső levelet, kivágjuk a torzsáját és egy nagy fazékban feltesszük főni.

2. Lépés

Olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát.

3. Lépés

A darált húst összekeverjük a rizzsel, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, majd összegyúrjuk a hagymával is.

4. Lépés

A főtt káposztát leveleire bontjuk, amelyeket megtöltünk húsos töltelékkel. Ezeket fazékba pakoljuk, a töltetlen levelekkel betakarhatjük a töltötteket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy minden ellepjen.

5. Lépés

Ráöntjük a paradicsompürét is, és 30 perc alatt megfőzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új