HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Szabolcsi töltött káposzta

A szabolcsi töltött káposztát tejföllel tálaljuk. Magában, vagy kenyérrel kísérve szokás fogyasztani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 kg darálthús Hozzáadott
  • 15 dkg Rizs Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
  • 12 l paradicsompüré Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A káposztáról lebontunk egy-két külső levelet, kivágjuk a torzsáját és egy nagy fazékban feltesszük főni.

2. Lépés

Olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát.

3. Lépés

A darált húst összekeverjük a rizzsel, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, majd összegyúrjuk a hagymával is.

4. Lépés

A főtt káposztát leveleire bontjuk, amelyeket megtöltünk húsos töltelékkel. Ezeket fazékba pakoljuk, a töltetlen levelekkel betakarhatjük a töltötteket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy minden ellepjen.

5. Lépés

Ráöntjük a paradicsompürét is, és 30 perc alatt megfőzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek