HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Szaftos bográcsos sertéspörkölt

A bográcsos sertéspörkölt hagyományos magyar étel, melyet a szabadban, bográcsban főzünk. A friss kenyér pedig tökéletes kiegészítője a szaftos ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 112 kg sertéshús (váll vagy comb) Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál sertészsír Hozzáadott
  • 3 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál csemegepaprika Hozzáadott
  • 1 Kanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 nagyobb paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fűszeres paprika (opcionális) Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 100 g tepertő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, majd vágjuk kockára.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg a zsíron, majd adjuk hozzá a kockázott húst.

3. Lépés

Sózzuk meg és fűszerezzük a pirospaprikával, paprikával, köménnyel, babérlevéllel majorannával. Keverjük össze, majd öntsük rá a vizet és forraljuk fel.

4. Lépés

Amikor felforrt, csökkentsük a hőt és főzzük lassú tűzön, amíg a hús puhává válik és a szósz besűrűsödik. Ez kb. 1,5 órát vehet igénybe.

5. Lépés

1 óra főzés után vágjuk kisebbre a paradicsomot és adjuk hozzá a pörkölthöz. Ha szeretjük a csípőset, akkor ekkor tegyük bele a csípős paprikát is.

6. Lépés

15 perccel a főzés vége előtt sózzuk, vagy fűszerezzük

7. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel és savanyúsággal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új