HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Szaftos bográcsos sertéspörkölt

A bográcsos sertéspörkölt hagyományos magyar étel, melyet a szabadban, bográcsban főzünk. A friss kenyér pedig tökéletes kiegészítője a szaftos ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 112 kg sertéshús (váll vagy comb) Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál sertészsír Hozzáadott
  • 3 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál csemegepaprika Hozzáadott
  • 1 Kanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 nagyobb paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fűszeres paprika (opcionális) Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 100 g tepertő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, majd vágjuk kockára.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg a zsíron, majd adjuk hozzá a kockázott húst.

3. Lépés

Sózzuk meg és fűszerezzük a pirospaprikával, paprikával, köménnyel, babérlevéllel majorannával. Keverjük össze, majd öntsük rá a vizet és forraljuk fel.

4. Lépés

Amikor felforrt, csökkentsük a hőt és főzzük lassú tűzön, amíg a hús puhává válik és a szósz besűrűsödik. Ez kb. 1,5 órát vehet igénybe.

5. Lépés

1 óra főzés után vágjuk kisebbre a paradicsomot és adjuk hozzá a pörkölthöz. Ha szeretjük a csípőset, akkor ekkor tegyük bele a csípős paprikát is.

6. Lépés

15 perccel a főzés vége előtt sózzuk, vagy fűszerezzük

7. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel és savanyúsággal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek