HIRDETŐ
Szaftos csülökpörkölt
Nagy családi ebédekre a legtutibb.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg csülök
- 2 Fej vörshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 12 dl tejföl (opcionális)
- friss petrezselyem a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A csülköt mossuk meg, majd daraboljuk fel kb. 2-3 centis kockákra.
2. Lépés
A vöröagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
3. Lépés
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk őket aranyszínűre.
4. Lépés
Vegyük le a lábast a tűzről, és keverjük hozzá a pirospaprikát és az őrölt köményt. Óvatosan keverjük össze, hogy a fűszerek ne égjenek meg.
5. Lépés
Tegyük vissza a lábast a tűzre, és adjuk hozzá a csülköket. Sózzuk ízlés szerint.
6. Lépés
Pároljuk a húst közepes lángon, folyamatosan kevergetve amíg a csülk megpuhul. Öntsünk rá vizet, annyit amennyi pont ellepi és szükség esetén adjunk hozzá még pirospaprikát. Főzzük össze.
7. Lépés
Tálaljuk petrezelyemmel díszítve. Készítsünk mellé burgonyát vagy galuskát.