HIRDETŐ

Szaftos csülökpörkölt

Nagy családi ebédekre a legtutibb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csülök Hozzáadott
  • 2 Fej vörshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 dl tejföl (opcionális) Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csülköt mossuk meg, majd daraboljuk fel kb. 2-3 centis kockákra.

2. Lépés

A vöröagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk őket aranyszínűre.

4. Lépés

Vegyük le a lábast a tűzről, és keverjük hozzá a pirospaprikát és az őrölt köményt. Óvatosan keverjük össze, hogy a fűszerek ne égjenek meg.

5. Lépés

Tegyük vissza a lábast a tűzre, és adjuk hozzá a csülköket. Sózzuk ízlés szerint.

6. Lépés

Pároljuk a húst közepes lángon, folyamatosan kevergetve amíg a csülk megpuhul. Öntsünk rá vizet, annyit amennyi pont ellepi és szükség esetén adjunk hozzá még pirospaprikát. Főzzük össze.

7. Lépés

Tálaljuk petrezelyemmel díszítve. Készítsünk mellé burgonyát vagy galuskát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új