HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Székelykáposzta recept
A karácsonyi asztal kötelező eleme. Fő összetevője a sertéshús, de egy-két füstöltkolbász sem rontja el az élményt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g sertés lapocka
- 2 ks vöröshagyma meghámozva durvára vágva
- 500 g savanyú káposzta
- 3 ks gerezd fokhagyma apróra vágva
- csipet köménymagot
- 3 ks babérlevél
- 2 evőkanál tejföl
- 15 ml olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- egy csipet fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A savanyú káposztát leöblítjük, lecsepegtetjük.
2. Lépés
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, és aranybarnára pirítjük a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és pár percig pirítjuk.
3. Lépés
Felrehúzzuk a tűzről a serpenyőt, és hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, a babérlevelet, majd visszahelyezzük a tűzre és megközelítőleg 20 percig pároljuk.
4. Lépés
Ezt követően a savanyúkáposztát, a cukrot és a köményt is hozzáadjuk, felöntjük egy kevés vízzel, és további 20 percig főzzük.