HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: webandi

Szentgyörgyi palacsinta

Ah, a szentgyörgyi palacsinta! Ezt a receptet többször elkészítettem már családi összejövetelekre, és mindig nagy sikere volt. Az eredeti recept félbevágott piros gyümölccsel és tejszínhabbal tálalta, de én az évek során saját változatot készítek, mindenféle gyümölccsel és tejszínnel. Remélem, ti is élvezni fogjátok ezt az egyszerű, de ízletes desszertet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 1 dl szódavíz Hozzáadott
  • 500 g gyümölcs (piros ribizli, eper málna) Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 1 dl Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverj össze egy nagy tálban egy csipet sót, 2 evőkanál cukrot és a lisztet. Adj hozzá két nagy tojást - ne aggódj, ha a massza darabos lesz elsőre, keverés közben egyre simább lesz.

2. Lépés

Fokozatosan önts hozzá tejet, közben egyenletesen keverd a masszát, hogy ne legyenek csomók. Azt ajánlom, hogy használj keverőt, a tojás megkönnyíti a munkát.

3. Lépés

Adj hozzá 1 dl szódavizet, hogy levegősebb legyen a tészta, majd hagyd állni 10-15 percig.

4. Lépés

Jól felmelegített teflon serpenyőben süsd a palacsintákat. Kicsivel több tésztát használj, mint általában, hogy vastagabb és tömörebb legyen.

5. Lépés

Fordítsd meg a palacsintát egy lapát segítségével, amikor az alja aranybarnára sül.

6. Lépés

A gyümölcsöt mosd meg, csepegtesd le, majd vágd apró darabokra.

7. Lépés

Töltsd meg a palacsintákat a gyümölccsel, majd tekerd fel őket.

8. Lépés

A felszolgálás előtt szórd meg porcukorral és tejszínhabbal díszítsd.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új