Forrás: Pixabay: webandi
Szentgyörgyi palacsinta
Ah, a szentgyörgyi palacsinta! Ezt a receptet többször elkészítettem már családi összejövetelekre, és mindig nagy sikere volt. Az eredeti recept félbevágott piros gyümölccsel és tejszínhabbal tálalta, de én az évek során saját változatot készítek, mindenféle gyümölccsel és tejszínnel. Remélem, ti is élvezni fogjátok ezt az egyszerű, de ízletes desszertet!
Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 2 nagy tojás
- csipetnyi só
- 2 evőkanál cukor
- 1⁄2 l tej
- 1 dl szódavíz
- 500 g gyümölcs (piros ribizli, eper málna)
- 2 evőkanál porcukor
- 1 dl Tejszín
Eljárás
Keverj össze egy nagy tálban egy csipet sót, 2 evőkanál cukrot és a lisztet. Adj hozzá két nagy tojást - ne aggódj, ha a massza darabos lesz elsőre, keverés közben egyre simább lesz.
Fokozatosan önts hozzá tejet, közben egyenletesen keverd a masszát, hogy ne legyenek csomók. Azt ajánlom, hogy használj keverőt, a tojás megkönnyíti a munkát.
Adj hozzá 1 dl szódavizet, hogy levegősebb legyen a tészta, majd hagyd állni 10-15 percig.
Jól felmelegített teflon serpenyőben süsd a palacsintákat. Kicsivel több tésztát használj, mint általában, hogy vastagabb és tömörebb legyen.
Fordítsd meg a palacsintát egy lapát segítségével, amikor az alja aranybarnára sül.
A gyümölcsöt mosd meg, csepegtesd le, majd vágd apró darabokra.
Töltsd meg a palacsintákat a gyümölccsel, majd tekerd fel őket.
A felszolgálás előtt szórd meg porcukorral és tejszínhabbal díszítsd.