Forrás: robynmac from Getty Images
Szezámmagos csirke sült tésztával
Ez egy egyszerű, de ízletes és tápláló étel, amelyet a család minden tagja élvezni fog. A szezámmagok roppanós textúrája és különleges íze tökéletesen kiegészíti a párolt csirke lágy, zamatos húsát.
Hozzávalók
A szezámmagos csirke:
- 400 g csirkemell
- 2 tk étkezési keményítő
- 2 ks tojás
- só
- 100 g liszt
- 10 g szódabikarbóna
- 100 ml víz
- olaj
- 5 ek méz
- 3 ek ketchup
- 1 tk darált csilipaprika
- 2 ek szezámmag
A sült tésztához:
- 400 g spagetti
- 100 ml olaj
- 2 Fej vöröshagyma
- só
- 1 csip kínai fűszerkeverék
- 3 csepp szójaszósz
- 200 ml víz
Eljárás
Mossuk meg a szezámos csirkemellet, vágjuk kockákra, és tegyük egy tálba.
Adjunk hozzá egy teáskanál keményítőt, keverjük össze, és tegyük a hűtőbe.
Készítse el a húsbundát. Verjük fel a tojásokat a sóval, majd adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a keményítőt, és fokozatosan öntsük hozzá a vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
A sült tészta elkészítéséhez tegyük a száraz spagettitésztát egy kerámia wokba, öntsük rá az olajat, és adjuk hozzá a vékonyra szeletelt hagymát.
Jól megpirítjuk, amíg a tészta megbarnul.
Adja hozzá a sót, a kínai paprikakeveréket, a szójaszószt és a vizet.
Fedjük le, és főzzük puhára, szükség esetén adjunk hozzá még vizet.
Öblítse le, törölje szárazra, majd öntse a húskockákat a palacsintatésztába, keverje össze, és bő olajban serpenyőben süsse aranybarnára.
Egyenként és óvatosan tegyük a darabokat a forró olajba, hogy a tészta megsüljön. A megsült húst papírtörlőre helyezzük, és hagyjuk lecsepegni.
Egy tálban keverje össze a mézet, a ketchupot, a chilit és a szezámmagot, és csöpögtesse a sültre.
Tegye a beáztatott húsgombócokat egy külön tálba.