HIRDETŐ
Forrás: Canva
Szilvabefőtt
A lágy és édes szilvák együtt főnek a cukorral és fűszerekkel édes és tartalmas befőttet alkotnak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 1 kg érett szilva
- 500 kristálycukor
- romzelt héja
- 1 rúd Fahéj
- 3 szegfűszeg
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A szilvákat mossuk meg, vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat.
2. Lépés
Egy nagy lábasban keverjük össze a szilvákat, cukrot, reszelt citromhéjat, fahéjat és szegfűszeget.
3. Lépés
Lassú tűzön kezdjük el főzni, majd folyamatosan keverjük, hogy a cukor feloldódjon.
4. Lépés
Miután felforrt, csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük további 30-40 percig, amíg a szilvák szétfőnek és a befőtt besűrűsödik.
5. Lépés
Az elkészült szilvabefőttet tegyük tiszta, steril üvegekbe és szorosan zárjuk le. A befőttet legalább egy napig pihentessük, hogy az ízek jól összeérjenek.