HIRDETŐ

Forrás: Canva

Szilvabefőtt

A lágy és édes szilvák együtt főnek a cukorral és fűszerekkel édes és tartalmas befőttet alkotnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg érett szilva Hozzáadott
  • 500 kristálycukor Hozzáadott
  • romzelt héja Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossuk meg, vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Egy nagy lábasban keverjük össze a szilvákat, cukrot, reszelt citromhéjat, fahéjat és szegfűszeget.

3. Lépés

Lassú tűzön kezdjük el főzni, majd folyamatosan keverjük, hogy a cukor feloldódjon.

4. Lépés

Miután felforrt, csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük további 30-40 percig, amíg a szilvák szétfőnek és a befőtt besűrűsödik.

5. Lépés

Az elkészült szilvabefőttet tegyük tiszta, steril üvegekbe és szorosan zárjuk le. A befőttet legalább egy napig pihentessük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új